Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 144

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Therefore, our personal evolution can proceed only when we start working with our thoughts in a conscious and active manner.
B. For most of us, thoughts are random and automatic, but they are powerful, too.
C. We feel somewhat passive in relation to our thoughts as they can quickly change our mood for better or worse, alter the crucial decisions of our life and so have a strong impact on our current and future reality.
D. These are often misleading, because they are based on the ignorance of our present and previous lifetimes as well as the collective ignorance of humanity.
E. However, once we start observing our thoughts and introspecting deeply, there comes the realisation that they are not alien at all.
F. Thoughts mirror our deep-seated formations about who we are and what the world is.
G. They seem to come from a certain depth in our being and influence our feelings and actions.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.G
    5.E
    Answer – 4.G

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.F
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 2.F

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.D
    4.F
    5.C
    Answer – 5.C

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 5.E

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. He watched it on TV like all of us, I presume his jaw dropped as well.
    B. Raghuram Rajan was in town last week.
    C. Gracious as ever, Rajan even said he had no issues with the Government and was even ready to come back.
    D. But yes, he also said in response to a specific question that the decision to demonetise was not his.
    E. His book tour, which attracted wide media attention, coincided with the recent release of RBI’s Annual Report to bring back the focus on an old heartbreak, demonetisation.
    F. Both Rajan and RBI sidestepped the controversy.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 3.C

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 2.B

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.C
    3.G
    4.E
    5.D
    Answer – 5.D

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.B
    5.F
    Answer – 1.E

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.E
    3.D
    4.F
    5.C
    Answer – 4.F

    Correct Sequence – 1
    A. For most of us, thoughts are random and automatic, but they are powerful, too.
    B. They seem to come from a certain depth in our being and influence our feelings and actions.
    C. We feel somewhat passive in relation to our thoughts as they can quickly change our mood for better or worse, alter the crucial decisions of our life and so have a strong impact on our current and future reality.
    D. However, once we start observing our thoughts and introspecting deeply, there comes the realisation that they are not alien at all.
    E. Thoughts mirror our deep-seated formations about who we are and what the world is.
    F. These are often misleading, because they are based on the ignorance of our present and previous lifetimes as well as the collective ignorance of humanity.
    G. Therefore, our personal evolution can proceed only when we start working with our thoughts in a conscious and active manner.

    Correct Sequence – 2
    A. Raghuram Rajan was in town last week.
    B. His book tour, which attracted wide media attention, coincided with the recent release of RBI’s Annual Report to bring back the focus on an old heartbreak, demonetisation.
    C. Both Rajan and RBI sidestepped the controversy.
    D. Gracious as ever, Rajan even said he had no issues with the Government and was even ready to come back.
    E. But yes, he also said in response to a specific question that the decision to demonetise was not his.
    F. He watched it on TV like all of us, I presume his jaw dropped as well.