Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 143

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. And so the story goes on in our working and home lives, as we grow older.
B. George Patton Jr said, “I don’t measure man’s success by how high he climbs, but how high he bounces back when he hits the bottom.”
C. As a child, we were frustrated by not getting things that we wanted dearly.
D. Stages of life are soaked with such experiences.
E. In youth we may have been bullied and rejected.
F. Emotional and physical setbacks often overwhelm us.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 4.F

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 3.E

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.D
    4.F
    5.B
    Answer – 3.D

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 3.C

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Nor have researchers asked non-ousted tribals if they might actually want to be ousted and garner the benefits of modernisation
    B. Millions of words have been written on the woes of people forcibly displaced by dams, of whom tribal oustees (who lose access to forest produce and grazing) suffer most
    C. Such studies do not clearly distinguish temporary from long-run impacts, or assess what living standards might have been without the dam
    D. arguably the most controversial dam ever in India
    E. Many research projects have tried to assess the impact on tribals ousted by the Sardar Sarovar Dam in Gujarat,
    F. The counter-criticism is that these activists are denying tribals the right to development

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 5.D

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 2.B

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.C
    3.G
    4.E
    5.D
    Answer – 2.C

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.B
    5.F
    Answer – 5.F

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.E
    3.D
    4.B
    5.C
    Answer – 2.E

    Correct sequence – 1
    A. George Patton Jr said, “I don’t measure man’s success by how high he climbs, but how high he bounces back when he hits the bottom.”
    B. Emotional and physical setbacks often overwhelm us.
    C. Stages of life are soaked with such experiences.
    D. As a child, we were frustrated by not getting things that we wanted dearly.
    E. In youth we may have been bullied and rejected.
    F. And so the story goes on in our working and home lives, as we grow older.

    Correct sequence – 2
    A. Millions of words have been written on the woes of people forcibly displaced by dams, of whom tribal oustees (who lose access to forest produce and grazing) suffer most
    B. The counter-criticism is that these activists are denying tribals the right to development
    C. Many research projects have tried to assess the impact on tribals ousted by the Sardar Sarovar Dam in Gujarat,
    D. arguably the most controversial dam ever in India
    E. Such studies do not clearly distinguish temporary from long-run impacts, or assess what living standards might have been without the dam
    F. Nor have researchers asked non-ousted tribals if they might actually want to be ousted and garner the benefits of modernisation