Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 142

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Since life embraces all without distinction, its lessons become a shared experience.
B. The tradition of holding our teachers in reverence is steeped in traditions of the East.
C. In this experience the teacher and student enter into a relationship in which both are students and teachers of one another.
D. The wisdom that the sages of old acquired was synonymous with knowledge in as much as it meant not just scriptural knowledge or assimilation of information but knowledge gained from experience of life’s lessons.
E. There is no room for superiority.
F. It grew out of an acknowledgement that learning is not something to be hoarded; it is to be passed on.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 4.F

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 4.C

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.D
    4.F
    5.B
    Answer – 3.D

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 4.A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. The government is right to investigate shell companies that anonymise transactions or have no apparent operational business.
    B. Preliminary action should be followed up by a speedy and time-bound investigation to separate wrongdoers from the rest.
    C. Owners of shell companies name their cooks and chauffeurs as board directors, to obscure ownership. G. The need is to mandate companies to declare their beneficial owners.
    D. Detection of shell companies entails intelligence gathering, data mining and information-sharing among enforcement agencies.
    E. Their purpose might be to launder money, or not.
    F. However, common Director Identification Numbers (DIN) in multiple companies or companies with the same address will not suffice to track the ultimate beneficiary.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 1.E

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 4.A

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.C
    3.G
    4.E
    5.D
    Answer – 2.C

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.B
    5.F
    Answer – 5.F

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.E
    3.D
    4.B
    5.C
    Answer – 4.B

    Correct sequence – 1
    A. The tradition of holding our teachers in reverence is steeped in traditions of the East.
    B. It grew out of an acknowledgement that learning is not something to be hoarded; it is to be passed on.
    C. The wisdom that the sages of old acquired was synonymous with knowledge in as much as it meant not just scriptural knowledge or assimilation of information but knowledge gained from experience of life’s lessons.
    D. Since life embraces all without distinction, its lessons become a shared experience.
    E. In this experience the teacher and student enter into a relationship in which both are students and teachers of one another.
    F. There is no room for superiority.

    Correct sequence – 2
    A. The government is right to investigate shell companies that anonymise transactions or have no apparent operational business.
    B. Their purpose might be to launder money, or not.
    C. Preliminary action should be followed up by a speedy and time-bound investigation to separate wrongdoers from the rest.
    D. Detection of shell companies entails intelligence gathering, data mining and information-sharing among enforcement agencies.
    E. Owners of shell companies name their cooks and chauffeurs as board directors, to obscure ownership. F. However, common Director Identification Numbers (DIN) in multiple companies or companies with the same address will not suffice to track the ultimate beneficiary.
    G. The need is to mandate companies to declare their beneficial owners.