Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 141

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. These banks offered a voluntary retirement scheme to improve performance by weeding out the inefficient, and, to the surprise and utter dismay of the banks, many of the competent people took up the offer and joined private banks!
B. Your Turn Now: Are you able to attract great talent for your startup, What is your strategy for organizational culture?
C. How are you ensuring learning and growth opportunities?
D. It is common knowledge that many people in the public sector banks in India were not very work-oriented and efficient.
E. It has to focus on elements of ownership and fairness and also focus on continuous learning and growth opportunities for its employees.
F. Take Aways: Organisational culture matters the most for creating a successful startup.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 2.A

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 5.B

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 4.D

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 4.F

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 5.E

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. China holds the key to reining in North Korea, with coercion or otherwise.
    B. They champion inclusive globalisation and a rules-based, transparent and multilateral trading system, even as the US wants bilateral agreements that put America First and Europe focuses on internal turmoil.
    C. The group has renewed its call for reforms in the International Monetary Fund, the World Bank and United Nations to reflect changing global realities.
    D. This would have been more credible if BRICS could come up with something with more teeth on North Korea’s nuclear aggression than calling for resolution “through peaceful means and dialogue”.
    E. The Xiamen declaration of the Brics reiterates the group’s commitment to addressing climate change and expanding green finance, and proposes a Brics bond fund in local currency.
    F. As the biggest beneficiaries of globalisation, the five nations, Brazil, Russia, India, China and South Africa, which constitute Brics have come out strongly in favour of an open and inclusive world economy.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 1.E

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 4.F

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.G
    4.E
    5.D
    Answer – 5.D

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.B
    5.A
    Answer – 4.B

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.E
    3.D
    4.B
    5.C
    Answer – 5.C

    Correct sequence – 1
    A. It is common knowledge that many people in the public sector banks in India were not very work-oriented and efficient.
    B. These banks offered a voluntary retirement scheme to improve performance by weeding out the inefficient, and, to the surprise and utter dismay of the banks, many of the competent people took up the offer and joined private banks!
    C. Take Aways: Organisational culture matters the most for creating a successful startup.
    D. It has to focus on elements of ownership and fairness and also focus on continuous learning and growth opportunities for its employees.
    E. Your Turn Now: Are you able to attract great talent for your startup? What is your strategy for organizational culture?
    F. How are you ensuring learning and growth opportunities?

    Correct sequence – 2
    A. As the biggest beneficiaries of globalisation, the five nations, Brazil, Russia, India, China and South Africa, which constitute Brics have come out strongly in favour of an open and inclusive world economy.
    B. They champion inclusive globalisation and a rules-based, transparent and multilateral trading system, even as the US wants bilateral agreements that put America First and Europe focuses on internal turmoil.
    C. The group has renewed its call for reforms in the International Monetary Fund, the World Bank and United Nations to reflect changing global realities.
    D. The Xiamen declaration of the Brics reiterates the group’s commitment to addressing climate change and expanding green finance, and proposes a Brics bond fund in local currency.
    E. This would have been more credible if BRICS could come up with something with more teeth on North Korea’s nuclear aggression than calling for resolution “through peaceful means and dialogue”.
    F. China holds the key to reining in North Korea, with coercion or otherwise.