Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 138

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. We even make sure to wash the car every so often.
B. It’s pretty much a foregone conclusion that you’ll brush your teeth tomorrow morning.
C. The same is true for showering, going to the bathroom, grooming your nails and facial hair.
D. You don’t squander precious mental space evaluating whether or not brushing your teeth is worth the opportunity cost of let’s say, another five minutes of sleep.
E. We clean our homes with a myriad of dust-sucking devices and chemical concoctions, or hire people to do so more thoroughly than we can.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 3.D

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 2.A

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 3.C

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 5.E

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Already, over a billion people have secured their Aadhaar, compared to about 30 crore people who have PAN cards.
    B. Sebi’s reported plan to make Aadhaar, a person’s unique identification number, compulsory for stock trading is welcome.
    C. It will create audit trails, curb money laundering and tax evasion through the stock markets.
    D. Quoting of PAN is mandatory for, say, opening a demat account, investment in mutual funds and even trading in unlisted shares beyond prescribed limits, However, PAN is not foolproof.
    E. Eventually, PAN will become redundant at least for individuals and should be phased out.
    F. Already, large financial transactions are tagged to the tax department’s Permanent Account Number (PAN).
    G. To weed out duplicate PANs, the government has mandated linking PAN with Aadhaar.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 5.D

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 2.B

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.G
    4.E
    5.D
    Answer – 3.G

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.B
    5.G
    Answer – 3.C

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.E
    3.D
    4.B
    5.F
    Answer – 5.F

    Correct Sequence – 1
    A. It’s pretty much a foregone conclusion that you’ll brush your teeth tomorrow morning.
    B. You don’t squander precious mental space evaluating whether or not brushing your teeth is worth the opportunity cost of let’s say, another five minutes of sleep.
    C. The same is true for showering, going to the bathroom, grooming your nails and facial hair.
    D. We clean our homes with a myriad of dust-sucking devices and chemical concoctions, or hire people to do so more thoroughly than we can.
    E. We even make sure to wash the car every so often.

    Correct Sequence – 2
    A. Sebi’s reported plan to make Aadhaar, a person’s unique identification number, compulsory for stock trading is welcome.
    B. It will create audit trails, curb money laundering and tax evasion through the stock markets.
    C. Already, large financial transactions are tagged to the tax department’s Permanent Account Number (PAN).
    D. Quoting of PAN is mandatory for, say, opening a demat account, investment in mutual funds and even trading in unlisted shares beyond prescribed limits, However, PAN is not foolproof.
    E. To weed out duplicate PANs, the government has mandated linking PAN with Aadhaar.
    F. Eventually, PAN will become redundant at least for individuals and should be phased out.
    G. Already, over a billion people have secured their Aadhaar, compared to about 30 crore people who have PAN cards.