Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 137

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. However, India has missed many such opportunities to be integrated in the global value chain for solar cells and wafers and electronics manufacturing due to a lack of suitable policy support.
B. The annual EV battery market is expected to be around $30-55 billion and India cannot afford to fulfil the demand solely through imports.
C. The transition would require a battery capacity of about 400 GWh (gigawatt hours) each year,
D. equivalent to increasing the current global EV battery production by a factor of five, just to cater to the Indian EV market.
E. This has led to an ever-increasing import bill for electronics products, currently the highest after oil and gold.
F. This gigantic demand for batteries is an ideal opportunity for the domestic manufacturing industry and job creation.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 3.D

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 3.E

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 3.C

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 4.F

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 4.A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. It has been famously said, “the basic prescription of preventing deflation is not to get into it in the first place,” These lurking dangers and the cautionary note of the Economic Survey II are a valuable contribution.
    B. The Economic Survey II cautions policymakers of a possible deflationary cycle.
    C. The centrepiece lies in continued fiscal rectitude and inflation targeting.
    D. Equally, accelerating the pace of agricultural reforms, targeted capital expenditure, improving ease of doing business and the multiple infrastructure initiatives, particularly in roads and power, are integral to any coherent action.
    E. No doubt, macroeconomic stability must also spur growth and the two objectives need constant recalibration.
    F. Similarly, stressed sectors like telecom and power need speedier resolution, Macroeconomic stability has been a hard-won battle.
    G. Faster resolution of the twin balance sheets is critical to rekindling private investment.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 4.F

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 2.B

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.D
    Answer – 3.C

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.B
    5.G
    Answer – 5.G

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.E
    3.D
    4.B
    5.C
    Answer – 3.D

    Correct sequence – 1
    A. The transition would require a battery capacity of about 400 GWh (gigawatt hours) each year,
    B. equivalent to increasing the current global EV battery production by a factor of five, just to cater to the Indian EV market.
    C. This gigantic demand for batteries is an ideal opportunity for the domestic manufacturing industry and job creation.
    D. However, India has missed many such opportunities to be integrated in the global value chain for solar cells and wafers and electronics manufacturing due to a lack of suitable policy support.
    E. This has led to an ever-increasing import bill for electronics products, currently the highest after oil and gold.
    F. The annual EV battery market is expected to be around $30-55 billion and India cannot afford to fulfil the demand solely through imports.

    Correct sequence – 2
    A. The Economic Survey II cautions policymakers of a possible deflationary cycle.
    B. Faster resolution of the twin balance sheets is critical to rekindling private investment.
    C. Equally, accelerating the pace of agricultural reforms, targeted capital expenditure, improving ease of doing business and the multiple infrastructure initiatives, particularly in roads and power, are integral to any coherent action.
    D. Similarly, stressed sectors like telecom and power need speedier resolution, Macroeconomic stability has been a hard-won battle.
    E. The centrepiece lies in continued fiscal rectitude and inflation targeting.
    F. No doubt, macroeconomic stability must also spur growth and the two objectives need constant recalibration.
    G. It has been famously said, “the basic prescription of preventing deflation is not to get into it in the first place,” These lurking dangers and the cautionary note of the Economic Survey II are a valuable contribution.