Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 135

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Those who collect data must secure the data and have an obligation to prevent any harm arising from the collected data
B. The telecom regulator’s consultation on data protection and privacy comes while the Supreme Court is weighing in on the right to privacy
C. even if the regulator’s determination on data protection is finalised well after the Supreme Court’s judgment, they would still need action in the form of a separate law and creation of a data regulator
D. However, since no right is absolute and all rights are qualified for specific purposes,
E. There must be an independent agency that monitors the use of data and holds data collectors and data users to account, to ensure benign use of data

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 3.D

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 3.E

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer –5.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 3.C

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 4.A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. across healthcare, fashion, banking, eating out, booking movie tickets and finding a life partner
    B. We are going through some interesting times in India
    C. Our GDP is expected to grow at 7.5% in 2017-18, which is remarkable considering the global GDP growth is at 3.5%
    D. There are over 450 million Internet users in the country today — only 28% Internet penetration
    80% of this Internet consumption is through mobile phones that has led to a digital revolution in the country
    E. The Indian middle class with a higher disposable income is expected to double by 2025 to $550 million with rising Internet penetration
    F. This revolution has touched all aspects of the life of Indians:

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 5.D

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 2.B

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 4.F

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.B
    5.A
    Answer – 3.C

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.E
    3.D
    4.B
    5.C
    Answer – 2.E

    Correct Sequence – 1
    A. The telecom regulator’s consultation on data protection and privacy comes while the Supreme Court is weighing in on the right to privacy
    B. However, since no right is absolute and all rights are qualified for specific purposes,
    C. even if the regulator’s determination on data protection is finalised well after the Supreme Court’s judgment, they would still need action in the form of a separate law and creation of a data regulator D. Those who collect data must secure the data and have an obligation to prevent any harm arising from the collected data
    E. There must be an independent agency that monitors the use of data and holds data collectors and data users to account, to ensure benign use of data

    Correct Sequence – 2
    A. We are going through some interesting times in India
    B. Our GDP is expected to grow at 7.5% in 2017-18, which is remarkable considering the global GDP growth is at 3.5%
    C. The Indian middle class with a higher disposable income is expected to double by 2025 to $550 million with rising Internet penetration
    D. There are over 450 million Internet users in the country today — only 28% Internet penetration.
    80% of this Internet consumption is through mobile phones that has led to a digital revolution in the country
    E. This revolution has touched all aspects of the life of Indians:
    F. across healthcare, fashion, banking, eating out, booking movie tickets and finding a life partner