Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 133

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Science fiction has always embraced the idea of genetically engineering a human being.
B. Gene therapy, unfortunately, has turned out to be far more challenging that anyone envisioned.
C. In recent years, however, the invention of CRISPR-Cas9, the fantastic genome editing technology, has given the scientific community renewed hope of being able to crack the conundrum that the genome is.
D. While there have been warning signs that this could lead to the creation of a monster, as in the case of movies like Frankenstein, there is still an overwhelming hope that we could one day repair the genome and heal the sick or — better still — design and create a human being from a single cell.
E. There is a great deal of concern regarding the use of CRISPR though; clinical researchers have agreed that CRISPR should conform to ethical and legal guidelines and not be used to experiment on germline cells as it may lead to serious ramifications for further generations.
F. Numerous failed attempts and a couple of botched efforts over the years have meant that the successful gene therapy treatments of Ashanti DeSilva and Cindy Kisik in the early 1990s have been more or less forgotten.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 3.D

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.F
    Answer – 4.C

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 2.A

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 5.B

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 1.F

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Other interesting products are a board game based on the Mahabharatha, a ‘Vajrasan’ chair and a ‘smart’ pen that claims to teach children Sanskrit.
    B. It features a variety of foods, puja items and items of clothing and earrings that are ostensibly replicas of what the guru wears.
    C. The e-commerce site — sattvastore.com is slickly designed and features a wider variety of merchandise ranging from CDs and books to puja accessories and apparel.
    D. Among the more interesting things featured in the website are an ‘anti-radiation’ chip which is apparently the result of ‘20 years of research and practical applications’ and claims to be a ‘radiation protector’ from mobile phones.
    E. The website, belonging to the Art of Living Foundation headed by Sri Sri Ravishankar, is an odd amalgam of Amazon and a more contemporary Ramanand Sagar.
    F. The merchandise featured is eerily similar to the Art of Living site, albeit branded differently.
    G. The e-commerce hub of the Isha Foundation headed by Jaggi Vasudev is similar to the Art of Living’s, but it has the added advantage of the Sadhguru’s mystique, complemented by the Adiyogi statue, shades, SUVs and faux Texan accent.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.G
    3.B
    4.F
    5.D
    Answer – 1.E

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 1.C

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.G
    4.E
    5.D
    Answer – 3.G

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.F
    5.C
    Answer – 2.D

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.F
    3.D
    4.B
    5.C
    Answer – 1.A

    Correct Sequence – 1
    A. Science fiction has always embraced the idea of genetically engineering a human being.
    B. While there have been warning signs that this could lead to the creation of a monster, as in the case of movies like Frankenstein, there is still an overwhelming hope that we could one day repair the genome and heal the sick or — better still — design and create a human being from a single cell.
    C. Gene therapy, unfortunately, has turned out to be far more challenging that anyone envisioned.
    D. Numerous failed attempts and a couple of botched efforts over the years have meant that the successful gene therapy treatments of Ashanti DeSilva and Cindy Kisik in the early 1990s have been more or less forgotten.
    E. In recent years, however, the invention of CRISPR-Cas9, the fantastic genome editing technology, has given the scientific community renewed hope of being able to crack the conundrum that the genome is.
    F. There is a great deal of concern regarding the use of CRISPR though; clinical researchers have agreed that CRISPR should conform to ethical and legal guidelines and not be used to experiment on germline cells as it may lead to serious ramifications for further generations.

    Correct Sequence – 2
    A. The e-commerce site — sattvastore.com is slickly designed and features a wider variety of merchandise ranging from CDs and books to puja accessories and apparel.
    B. Among the more interesting things featured in the website are an ‘anti-radiation’ chip which is apparently the result of ‘20 years of research and practical applications’ and claims to be a ‘radiation protector’ from mobile phones.
    C. Other interesting products are a board game based on the Mahabharatha, a ‘Vajrasan’ chair and a ‘smart’ pen that claims to teach children Sanskrit.
    D. The website, belonging to the Art of Living Foundation headed by Sri Sri Ravishankar, is an odd amalgam of Amazon and a more contemporary Ramanand Sagar.
    E. The e-commerce hub of the Isha Foundation headed by Jaggi Vasudev is similar to the Art of Living’s, but it has the added advantage of the Sadhguru’s mystique, complemented by the Adiyogi statue, shades, SUVs and faux Texan accent.
    F. The merchandise featured is eerily similar to the Art of Living site, albeit branded differently.
    G. It features a variety of foods, puja items and items of clothing and earrings that are ostensibly replicas of what the guru wears.