Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 132

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. This has been made possible by IBM Z (z14), a next-generation mainframe unveiled by the company in July.
B. He said that digitisation was providing value, but was coming with the challenge of information security as “data theft is on the increase.”
C. IBM, one of the world’s largest technology companies said that it had achieved a breakthrough in security technology that would allow enterprises from banks to health care companies to retailers to encrypt their customer data at a large scale.
D. It is equivalent to the future energy,” said Gururaj S. Rao, IBM Fellow and vice president, Systems Integrators, IBM z Systems, in an interview.
E. The New York-based technology major said its system makes it possible for the first time to ‘pervasively encrypt’ every level of a network, from applications to cloud services and databases and prevent theft of information.
F. It is capable of running more than 12 billion encrypted transactions per day, Data is the currency.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 5.E

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.F
    Answer – 1.D

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 3.C

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 2.A

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 1.F

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Indeed, many nations around the world now suggest we are facing a ‘loneliness epidemic’.
    The challenge we face now is what can be done about it.”
    B. At a recent conference organised by the American Psychological Association, Julianne Holt-Lunstad, professor of psychology at Brigham Young University, U.S. presented data from two large studies that surveyed loneliness and ageing.
    C. The first combed 148 studies, involving more than 3,00,000 participants, and found that deep social ties were associated with a 50% reduced risk of early death.
    D. “There is robust evidence that social isolation and loneliness significantly increase risk for premature mortality, and the magnitude of the risk exceeds that of many leading health indicators,” said Dr. ,Holt-Lunstad in a statement.
    E. “With an increasing ageing population, the effect on public health is only anticipated to increase.
    F. The second study, of 70 studies involving more than 3.4 million individuals primarily from North America but also from Europe, Asia and Australia, examined the role that social isolation, loneliness or living alone might have on mortality.
    G. Researchers found that all three had a significant and equal effect on the risk of premature death, one that was “equal to or exceeded” the effect of other well-accepted risk factors such as obesity.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.G
    3.B
    4.F
    5.D
    Answer – 2.G

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 2.B

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.D
    Answer – 5.D

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.C
    Answer – 5.C

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.F
    3.D
    4.B
    5.C
    Answer – 2.F

    Correct Sequence – 1
    A. IBM, one of the world’s largest technology companies said that it had achieved a breakthrough in security technology that would allow enterprises from banks to health care companies to retailers to encrypt their customer data at a large scale.
    B. The New York-based technology major said its system makes it possible for the first time to ‘pervasively encrypt’ every level of a network, from applications to cloud services and databases and prevent theft of information.
    C. This has been made possible by IBM Z (z14), a next-generation mainframe unveiled by the company in July.
    D. It is capable of running more than 12 billion encrypted transactions per day, Data is the currency.
    E. It is equivalent to the future energy,” said Gururaj S. Rao, IBM Fellow and vice president, Systems Integrators, IBM z Systems, in an interview.
    F. He said that digitisation was providing value, but was coming with the challenge of information security as “data theft is on the increase.”

    Correct Sequence – 2
    A. At a recent conference organised by the American Psychological Association, Julianne Holt-Lunstad, professor of psychology at Brigham Young University, U.S. presented data from two large studies that surveyed loneliness and ageing.
    B. The first combed 148 studies, involving more than 3,00,000 participants, and found that deep social ties were associated with a 50% reduced risk of early death.
    C. The second study, of 70 studies involving more than 3.4 million individuals primarily from North America but also from Europe, Asia and Australia, examined the role that social isolation, loneliness or living alone might have on mortality.
    D. Researchers found that all three had a significant and equal effect on the risk of premature death, one that was “equal to or exceeded” the effect of other well-accepted risk factors such as obesity.
    E. “There is robust evidence that social isolation and loneliness significantly increase risk for premature mortality, and the magnitude of the risk exceeds that of many leading health indicators,” said Dr. ,Holt-Lunstad in a statement.
    F. “With an increasing ageing population, the effect on public health is only anticipated to increase. G. Indeed, many nations around the world now suggest we are facing a ‘loneliness epidemic’.
    The challenge we face now is what can be done about it.”