Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 131

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. The RBI is likely to cut its policy rate and the government would, in order to assist the transmission of the rate cut,
B. They urgently need smart alternatives to bank deposits, to earn a decent income from their hardearned retirement savings.
C. India’s biggest commercial bank, State Bank of India, has reduced savings bank deposit rates, signalling lower term deposit rates as well.
D. A low-inflation, low-interest rate regime is good for investment and growth, but bad for a class of people who habitually rely on fixed deposits in banks for their income, which, along with bonds, account for a fifth of the financial assets Indians hold.
E. reduce the administered rates on small saving instruments such as the Public Provident Fund.
F. Senior citizens dominate this section.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 2.A

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.F
    Answer – 5.F

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 3.C

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 1.E

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 2.D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. and many are turned away eventually with the new cash running out.
    B. The government has admitted that it will take many weeks to fill the gap in money supply.
    C. Millions of hours during working days are being wasted by people in standing in long queues at banks,
    D. The worsening situation in urban areas is well known — not only the wage-earning poor but the middle class too is adversely affected by the overnight artificial and extreme loss of purchasing power involved in the demonetisation exercise.
    E. A number of deaths have taken place already owing to the inability to purchase medicines or obtain timely medical care.
    F. For the physically frail and senior citizens, it is a risky and indeed impossible exercise to obtain the new notes.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.F
    5.D
    Answer – 4.F

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 5.D

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.D
    Answer – 4.E

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 3.C

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.F
    3.D
    4.B
    5.C
    Answer – 1.A

    Correct Sequence – 1
    A. India’s biggest commercial bank, State Bank of India, has reduced savings bank deposit rates, signalling lower term deposit rates as well.
    B. The RBI is likely to cut its policy rate and the government would, in order to assist the transmission of the rate cut,
    C. reduce the administered rates on small saving instruments such as the Public Provident Fund.
    D. A low-inflation, low-interest rate regime is good for investment and growth, but bad for a class of people who habitually rely on fixed deposits in banks for their income, which, along with bonds, account for a fifth of the financial assets Indians hold.
    E. Senior citizens dominate this section.
    F. They urgently need smart alternatives to bank deposits, to earn a decent income from their hardearned retirement savings.

    Correct Sequence – 2
    A. The worsening situation in urban areas is well known — not only the wage-earning poor but the middle class too is adversely affected by the overnight artificial and extreme loss of purchasing power involved in the demonetisation exercise.
    B. Millions of hours during working days are being wasted by people in standing in long queues at banks,
    C. and many are turned away eventually with the new cash running out.
    D. For the physically frail and senior citizens, it is a risky and indeed impossible exercise to obtain the new notes.
    E. A number of deaths have taken place already owing to the inability to purchase medicines or obtain timely medical care.
    F. The government has admitted that it will take many weeks to fill the gap in money supply.