Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set 130

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. As context, prices in real estate for the last 2 years have been flattish and transactions have seen a steep fall.
B. These are really interesting times for the real estate industry.
C. While the narrative in the past several months has focussed on these events, what has probably gone unnoticed is the changing dynamics in consumer demand and the emergence of green shoots here.
D. Recent data from Magicbricks suggests that consumer demand could be showing signs of revival.
E. These are high impact events, with potential to make structural, permanent changes to the real estate industry as we know it.
F. Over the past year, we’ve seen policy events in the form of demonetisation, GST, RERA, PMAY.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 4.F

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.F
    Answer – 2.A

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 1.E

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 3.C

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. The nuances of the English language (British or American), is full of “manholes” that one may luckily realize just a word prior to completing a theme statement.
    B. A week ago, I was to lecture in man’s own country, Patna, Bihar.
    C. The clientele I saw showed that it worked.
    D. I believe, the statement was cliché’ marketing in the state, because the most common complaint, like anywhere else, is that doctors make patients knock at every door, without a relief!
    E. Occupancy was full.
    F. At Banquet time, I suddenly caught the flashing marketing statement in moving neon lights, “Once admitted, you will never have to visit this hospital twice”!

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.C
    5.D
    Answer – 4.C

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 2.B

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.D
    Answer – 4.E

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 4.F

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.F
    3.D
    4.B
    5.C
    Answer – 3.D


    A. These are really interesting times for the real estate industry.
    B. Over the past year, we’ve seen policy events in the form of demonetisation, GST, RERA, PMAY.
    C. These are high impact events, with potential to make structural, permanent changes to the real estate industry as we know it.
    D. While the narrative in the past several months has focussed on these events, what has probably gone unnoticed is the changing dynamics in consumer demand and the emergence of green shoots here.
    E. As context, prices in real estate for the last 2 years have been flattish and transactions have seen a steep fall.
    F. Recent data from Magicbricks suggests that consumer demand could be showing signs of revival.


    A. A week ago, I was to lecture in man’s own country, Patna, Bihar.
    B. At Banquet time, I suddenly caught the flashing marketing statement in moving neon lights, “Once admitted, you will never have to visit this hospital twice”!
    C. I believe, the statement was cliché’ marketing in the state, because the most common complaint, like anywhere else, is that doctors make patients knock at every door, without a relief!
    D. The clientele I saw showed that it worked.
    E. Occupancy was full.
    F. The nuances of the English language (British or American), is full of “manholes” that one may luckily realize just a word prior to completing a theme statement.