Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set – 129

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. While cyberspace may have given an opportunity to many to express themselves, the question that remains unanswered is whether their voices are heard?
B. Every Open House we held since 2013 reaffirmed our belief that there is a need for human intervention to retain trust and credibility in this age of anonymous communication.
C. it is difficult to explain the full import of these terms to general readers.
D. Readers are informed about the changing information landscape like they are informed about the polity, economy and society, a task that cannot be performed by random tweets or passionate posts in cyberspace.
E. The idea of self-regulation is to embed media literacy as an integral part of news.
F. While it is easy to talk about the rules and the codes, the ethics and the laws, and the values and principles that govern journalism among the practitioners,

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 4.F

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.F
    Answer – 1.D

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 3.C

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 5.E

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. ” Thankfully, they thought I was being facetious and continued their discussion without me.
    B. I recently witnessed an acrimonious debate between a New Atheist and a couple of religious people (a Muslim and a Christian, actually).
    C. The New Atheist wanted to prove that god did not exist, and the Muslim and Christian believers were just as adamant that god existed.
    D. It is usually my policy not to comment on matters of belief and disbelief, both of which tend to be put in highly reductive terms. But they insisted.
    E. I did not want to answer them.
    F. So, I gave them an honest answer: “You cannot disbelieve in god without having the concept of god, and you cannot have any conception of god without disbelieving in god.
    G. Finally, as often happens, all three turned to the non-participant in the room, and asked him to adjudicate, That was, alas, me.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.G
    4.C
    5.D
    Answer – 1.E

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.F
    5.D
    Answer – 2.B

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.D
    Answer – 5.D

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 3.C

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.F
    3.D
    4.B
    5.G
    Answer – 5.G

    Correct sequence – 1
    A. Every Open House we held since 2013 reaffirmed our belief that there is a need for human intervention to retain trust and credibility in this age of anonymous communication.
    B. While it is easy to talk about the rules and the codes, the ethics and the laws, and the values and principles that govern journalism among the practitioners,
    C. it is difficult to explain the full import of these terms to general readers.
    D. The idea of self-regulation is to embed media literacy as an integral part of news.
    E. Readers are informed about the changing information landscape like they are informed about the polity, economy and society, a task that cannot be performed by random tweets or passionate posts in cyberspace.
    F. While cyberspace may have given an opportunity to many to express themselves, the question that remains unanswered is whether their voices are heard?

    Correct sequence – 2
    A. I recently witnessed an acrimonious debate between a New Atheist and a couple of religious people (a Muslim and a Christian, actually).
    B. The New Atheist wanted to prove that god did not exist, and the Muslim and Christian believers were just as adamant that god existed.
    C. Finally, as often happens, all three turned to the non-participant in the room, and asked him to adjudicate, That was, alas, me.
    D. I did not want to answer them.
    E. It is usually my policy not to comment on matters of belief and disbelief, both of which tend to be put in highly reductive terms. But they insisted.
    F. So, I gave them an honest answer: “You cannot disbelieve in god without having the concept of god, and you cannot have any conception of god without disbelieving in god.
    G. ” Thankfully, they thought I was being facetious and continued their discussion without me.