Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set – 128

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. So, giving some flexibility to individuals to restructure their loans makes sense
B. The government is reportedly working on the rules for personal bankruptcy
C. This is ambition, indeed. Of course, there is nothing wrong with the concept
D. True, our financial laws have loopholes that some errant individuals exploit,
E. The problem is with the legal infrastructure India has in place: its size and capacity are puny in relation to the size of the population and the potential demand for bankruptcy proceedings
F. but there could also be genuine reasons for bankruptcy such as an economic downturn leading to loss of employment

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 4.C

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.C
    5.F
    Answer – 5.F

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer – 1.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.A
    4.F
    5.B
    Answer – 1.E

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 2.D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Domestic political pressure is likely to lead to further trade and immigration restrictions, limiting access to Western markets
    B. As globalisation is increasingly viewed as a zero-sum game, India’s industrial policy measures may have limited efficacy
    C. The manufacturing-based growth model that worked for China and Southeast Asia may not work for India, as the West seeks to rebuild its own manufacturing sector
    D. Our key strategic interest remains in maintaining an open economic order — pursuing this requires establishing a range of bilateral free trade agreements (FTAs) with friendly and neutral powers
    E. Meanwhile, globalisation has entered uncharted waters
    F. We need space and peace to revamp our developmental model, The growth of our domestic economy needs to be pursued over foreign entanglements

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.C
    5.D
    Answer – 3.B

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 3.E

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.D
    Answer – 5.D

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 3.C

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 1.A


    A. The government is reportedly working on the rules for personal bankruptcy.
    B. This is ambition, indeed. Of course, there is nothing wrong with the concept.
    C. The problem is with the legal infrastructure India has in place: its size and capacity are puny in relation to the size of the population and the potential demand for bankruptcy proceedings.
    D. True, our financial laws have loopholes that some errant individuals exploit,
    E. but there could also be genuine reasons for bankruptcy such as an economic downturn leading to loss of employment.
    F. So, giving some flexibility to individuals to restructure their loans makes sense.


    A. Meanwhile, globalisation has entered uncharted waters.
    B. The manufacturing-based growth model that worked for China and Southeast Asia may not work for India, as the West seeks to rebuild its own manufacturing sector.
    C. Domestic political pressure is likely to lead to further trade and immigration restrictions, limiting access to Western markets.
    D. As globalisation is increasingly viewed as a zero-sum game, India’s industrial policy measures may have limited efficacy.
    E. Our key strategic interest remains in maintaining an open economic order — pursuing this requires establishing a range of bilateral free trade agreements (FTAs) with friendly and neutral powers.
    F. We need space and peace to revamp our developmental model, The growth of our domestic economy needs to be pursued over foreign entanglements.