Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set – 126

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. The world of GoT is divided into four landmasses; the focus is on two of them – Westeros and Essos B. and stretching all the way down a varied mixture of terrain and ending at the desert-like south
The land is separated physically into three main parts: the icy-cold North, the mid-region, and the hot southern desert
C. It is politically divided into two – the land Beyond the Wall and the Seven Kingdoms
D. Everybody is fighting everyone else to gain control of the entire landmass of Westeros, 3,000 miles long starting at the very cold north pole,
E. The Game of Thrones (GoT) is back with Season Seven and if you feel left out and wish to join in, it might be useful to first understand the geography

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 2.A

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.C
    5.D
    Answer – 4.C

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer – 5.E

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.A
    4.C
    5.B
    Answer – 2.D

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 5.B


    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Why did labour productivity grow so much more quickly between 1920 and 1970 than before or after?
    B. A continuing source of rising labour productivity is the larger capital, of increasingly better quality, with which each worker is equipped
    C. often called “Solow’s residual” after the most prominent inventor of growth theory and growth accounting, Robert M Solow
    D. We can divide the sources of the growth in labour productivity into three components
    E. What remains after deducting the contributions of education and capital deepening is the growth of total factor productivity (TFP),
    F. The effect of a rising ratio of capital input to labour hours is usually called “capital deepening”

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.F
    3.B
    4.C
    5.D
    Answer – 2.F

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.F
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 4.A

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.F
    Answer – 4.E

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 5.D

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 4.B

    Correct Sequence – 1
    A. The Game of Thrones (GoT) is back with Season Seven and if you feel left out and wish to join in, it might be useful to first understand the geography
    B. The world of GoT is divided into four landmasses; the focus is on two of them – Westeros and Essos
    C. Everybody is fighting everyone else to gain control of the entire landmass of Westeros, 3,000 miles long starting at the very cold north pole,
    D. and stretching all the way down a varied mixture of terrain and ending at the desert-like south
    The land is separated physically into three main parts: the icy-cold North, the mid-region, and the hot southern desert
    E. It is politically divided into two – the land Beyond the Wall and the Seven Kingdoms

    Correct Sequence – 2
    A. Why did labour productivity grow so much more quickly between 1920 and 1970 than before or after?
    B. We can divide the sources of the growth in labour productivity into three components
    C. A continuing source of rising labour productivity is the larger capital, of increasingly better quality, with which each worker is equipped
    D. The effect of a rising ratio of capital input to labour hours is usually called “capital deepening” E. What remains after deducting the contributions of education and capital deepening is the growth of total factor productivity (TFP),
    F. often called “Solow’s residual” after the most prominent inventor of growth theory and growth accounting, Robert M Solow