Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set – 123

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

handy tips to attempt para-jumbles – 1
handy tips to attempt para-jumbles – 2

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. The first was demonetisation which was external, though somewhat expected
B. if the central bank expects higher inflation, there’s little or no chance of rate cut; it’s bad news for bonds, stocks, home loan borrowers and New Delhi
C. The one that followed was intrinsic and less obvious to most beyond the financial markets – it’s about the central bank’s own model that is used to forecast inflation and decide on the future action on interest rates
D. Two months ago, RBI took a hawkish note on inflation, changing its stance from ‘accommodative’ to ‘neutral’ – jargons which the rest of India may be oblivious to, but can and did sent money markets into a tizzy:
E. Within a span of six months Reserve Bank of India has had to battle dual blows
F. If demonetisation had put a question mark on the credibility of RBI, its erroneous prophesy on inflation has left the masters of monetary policy looking for ways to make a smooth and honourable course correction

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 2.A

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.D
    5.C
    Answer – 4.D

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer – 5.E

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.A
    4.F
    5.C
    Answer – 5.C

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 1.F

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.A. Being the biggest economy gave the US more room and options to bring other countries on board, That diplomatic heft will be missing now.
    B. This optimistic message rings loud across world capitals, in state capitals and cities in the US.
    C. That nothing will derail the global momentum on climate change doesn’t alter an important fact: global climate efforts just lost a leader.
    D. The US played a crucial diplomatic role in making the Paris Agreement possible.
    E. There will be Paris without Washington.
    F. Working with China, India, South Africa and Brazil — first collectively, and then individually — reaching out to small island states, engaging with Europe, to find common ground, to build partnerships that were mutually beneficial, to buttress and fill gaps.
  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.C
    5.D
    Answer – 5.D

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.E
    3.F
    4.A
    5.D
    Answer – 2.E

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.F
    Answer – 5.F

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 2.C