Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set – 122

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

handy tips to attempt para-jumbles – 1
handy tips to attempt para-jumbles – 2

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. “But the problem is if they do that, they will take a big hit on their profits and they have not had the intention to do it because they can kick the can down the road.”
B. Whenever a banker has to deal with a defaulter, he rather loved to restructure a loan —that is extending the tenor of payments and lowering of interest payments —than recovering.
C. Restructuring is a win-win situation for the banker as well as the defaulter, This prevented banks from writing down the value and taking a hit on their profits, and the defaulter continued to own the asset and secured an easier repayment term.
D. “For many of these bad loans, the market value would be, let’s say Rs 50-60 on Rs 100, and the RBI has been asking banks to sell it to ARCs and take a haircut,” says Subramanian of ISB.
E. Because recovery involved negotiating the value of the asset with a prospective buyer who often negotiated for invariably lower market rates than the book value.
F. If RBI forces many of these cases to insolvency courts, then the banking industry could see the next round of provisioning as more assets would be valued at half their values.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 5.E

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.D
    5.C
    Answer – 2.A

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer – 1.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.A
    4.F
    5.C
    Answer – 5.C

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 2.D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Therefore, while the stock market highs are indeed welcome, focus must remain on challenges in the real economy.
    B. For India, one of the consequences of this surge in foreign portfolio investment over the last three months has been a sharp appreciation in the value of the rupee.
    C. This makes RBI’s job harder.
    D. But the proximate cause is the wave of global liquidity unleashed by central banks of advanced markets, which has helped equity indices across the globe to surge.
    E. India’s most widely followed stock market indices, BSE Sensex and Nifty, hit record highs this week. Economic fundamentals have contributed to this development.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.C
    5.D
    Answer – 4.C

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.E
    3.F
    4.A
    5.D
    Answer – 2.E

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.F
    Answer – 2.A

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 4.D

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 4.B