Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph Set – 119

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. Over the decades, North Korea’s ruling Kim family has itself used the threat of force against South Korea and Japan as an effective bargaining chip.
B. Amid escalating tensions on the Korean peninsula, North Korea has warned of a nuclear attack on the US at any sign of American aggression.
C. It has conducted five nuclear tests so far, and could conduct a sixth in the face of recent US military moves.
D. This comes on the heels of Washington’s recent decision to send a naval carrier strike group to the region and US strikes against a Syrian airbase for purported use of chemical weapons.
E. That the US has already begun deploying the THAAD anti-missile defence system in South Korea shows that Washington is preparing for all possible contingencies.
F. That said, such American show of force is unlikely to move Pyongyang. On the contrary, it is likely to harden Pyongyang’s resolve to pursue its nuclear programme.
G. It appears that Washington wants to keep all its options open to get Pyongyang to abandon its nuclear programme.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.G
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 3.D

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.F
    5.C
    Answer – 4.F

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.G
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer – 1.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.G
    2.D
    3.A
    4.C
    5.B
    Answer – 1.G

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 5.E

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

    A. Instead of more bank finance for long-gestation projects, what we need is a thriving corporate bond market, arm’s-length financing and multiple vetting.
    B. which means that large industrial houses cannot take more than 10% stake in these new financial institutions.
    C. Also, the licences are to be available ‘on tap’, so as to boost supply of loanable funds.
    D. The idea needs to be nipped in the bud.
    E. A Reserve Bank of India discussion paper has called for the setting up of wholesale banks that provide long-term finance for infrastructure and greenfield projects, with a minimum capital requirement of Rs 1,000 crore.
    F. The paper has proposed that the eligibility criteria for promoters of wholesale and long-term finance banks be the same as those for a ‘universal banking licence’,

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.B
    4.C
    5.D
    Answer – 1.F

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 3.E

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.F
    Answer – 1.B

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 4.D

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 1.A