Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled Paragraph Set – 117

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. A similar stand has been taken for tighter emission norms for power plants as well.
B. It is welcome that the government did not back down on the decision to switch over to tougher emission norms codified as Bharat Stage IV (BS-IV) for automobiles.
C. This changeover was announced years ago and industry had plenty of time to switch production lines and be compliant by the deadline.
D. This is all to the good.
E. When the time comes for the automobile industry to switch over to BS-VI, on April 1, 2020, industry will know that the goalpost would not shift and will be ready with compliant vehicles probably ahead of schedule.
F. If it thought it could game the system and blackmail the government with tales of inventory build-up that would be a dead loss, it thought wrong.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 4.C

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.D
    5.C
    Answer – 3.E

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer – 1.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.A
    4.F
    5.B
    Answer – 4.F

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 2.D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

    A. It would make sense to deploy advances in imaging technology, ranging from holography to virtual/augmented reality at or near sites that are difficult to reach or too fragile to be exposed to the prying eyes and phone cameras of visiting hordes.
    B. That governments, central and state, are moving away from that model is welcome news.
    C. The breathtaking rock-cut temples at Ajanta and Ellora, world heritage sites in Aurangabad district, Maharashtra, are a ready candidate for such embellishment.
    D. For long, governments have succumbed to threatened shocks to the system, such as a spurt in unemployment and opted to let implementation slide.
    E. Tourism can not just earn foreign exchange from visitors from abroad but also educate India’s own people about the richness and diversity of its cultural heritage, creating the sensibility of tolerance and accommodation a prosperous India calls for.
    F. For too long, the Indian approach has been to frame laws and observe them more in the breach than otherwise.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.C
    5.F
    Answer – 5.F

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 3.E

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.C
    4.E
    5.F
    Answer – 1.D

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 2.A

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.D
    3.C
    4.B
    5.E
    Answer – 3.C