Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled Paragraph Set – 115

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. This eager beaver attitude of Nasa irked the European Space Agency and others who also contributed to the discovery.
B. But given the times we live in, ‘live-action science’ is not a bad idea.
C. Last month, when a group of astronomers from both sides of the Atlantic published a research paper describing the discovery of Earthlike planets around a cool sun,
D. Nasa scientists were quickly off the block to sell the news and corner the glory.
E. The US space agency was on every network, doing multiple podcasts and streaming videos of the press conference on every possible digital platform.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 3.D

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.D
    5.C
    Answer – 1.B

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer – 3.C

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.A
    4.C
    5.B
    Answer – 1.E

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 4.A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

    A. Almost 20 years ago, a pathbreaking infrastructure project that connected India like never before took off.
    B. This not just connects major cities but reaches the entire country, every nook and corner, and touches every single person within. Enter the goods and services tax (GST).
    C. This month, the blueprints of an expressway just as important, if not more, may finally become a reality.
    D. In more ways than one, the Golden Quadrilateral highway network has contributed in a major way to our economy through increased trade, mobility and accessibility.
    E. The new highway goes beyond the Golden Quadrilateral.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.C
    5.D
    Answer – 1.E

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 4.A

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.F
    Answer – 1.B

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 4.D

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 2.C