Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled Paragraph Set – 112

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. In the past year, CBI has registered 170 cases but most of these relate to middlemen.
B. The suspicious deaths of 40 people since investigations started also remain unsolved.
C. Investigations have revealed that a majority of applicants of Pre-Medical Test (PMT) 2009 and 2010, and pre-PG (medical) entrance test conducted by the Madhya Pradesh Professional Examination Board (Vyapam) had used proxies to appear for them.
D. This is the job only half done as the agency has not been able to find any incriminating documents against the political class so far.
E. CBI has made some headway by identifying 121 impersonators after scanning details of over 9.5 lakh medical students.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 5.E

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.D
    5.C
    Answer – 1.B

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer – 3.C

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.A
    4.C
    5.B
    Answer – 3.A

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 2.D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

    A. It will also be transformational for the environment, since pollution from large new coal-based power plants can be avoided.
    B. Yet, performance has not matched intent and the target of installing 12 GW solar capacity in 2016-17 is far from attainable, since it fell short by almost 10 GW as of December.
    C. The levellised tariff — factoring in a small annual increase for a given period of time — for the 750 MW Rewa project over a 25-year period is ₹3.29, which is less than half the rate at which some State governments signed contracts in recent years.
    D. The progress of this clean source of energy must be deepened with policy incentives, for several reasons. Arguably, the most important is the need to connect millions of people without access to electricity.
    E. There is everything to gain by accelerating the pace of growth that essentially began in 2010, with the Jawaharlal Nehru National Solar Mission.
    F. A rapid scaling-up of solar capacity is vital also to meet the national goal of installing 100 gigawatts by 2022, a target that is being internationally monitored as part of the country’s pledges under the Paris Agreement on climate change.
    G. In another barrier-breaking development, the auctioned price of solar photovoltaic (SPV) power per kilowatt hour has dropped below ₹3 to ₹2.97 in Madhya Pradesh, providing a clear pointer to the future course of renewable energy.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.F
    5.C
    Answer – 4.F

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.G
    5.D
    Answer – 4.G

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.E
    5.F
    Answer – 2.A

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 3.C

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 3.D