Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled Paragraph Set – 111

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. But, while teamwork is critical to success, so is recognition of the distinct roles and responsibilities of governments in the industrialized and developing worlds.
B. The global cooperation that has emerged lately is certainly welcome.
C. Last November, while much of the world was trying to unpack Donald Trump’s election as US president, the United Nations Climate Change Conference (COP 22) was held in Marrakesh, Morocco.
D. It was an important step forward, but the issue remains far more complex – and politically charged – than most would care to admit.
E. Participants from all over the world, including 38 heads of state and government, came together to create a plan for implementing the 2015 Paris climate agreement, which aims to limit global warming to well below two degrees Celsius above pre-industrial levels.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 5.E

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.D
    5.C
    Answer – 2.A

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer – 3.C

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.A
    4.C
    5.B
    Answer – 2.D

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 5.B

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

    A. But it makes sense to think of it as a prudent and affordable insurance policy.
    B. This should make us think about smart, alternative solutions.
    C. But one such alternative, geoengineering, is a solution that many people refuse to entertain.
    D. Geoengineering means deliberately manipulating the Earth’s climate.
    E. Even climate activists increasingly recognize that the lofty rhetoric of the global agreement to reduce greenhouse-gas emissions, concluded in Paris just over a year ago, will not be matched by its promises’ actual impact on temperatures.
    F. It seems like something from science fiction.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.D
    5.C
    Answer – 4.D

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 3.E

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.E
    5.F
    Answer – 5.F

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 2.C