Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. It may take more time and effort to affect a company’s size, but organic growth typically generates more value
B. It’s not surprising that many executives think about growth primarily in terms of acquisitions
C. But executives shouldn’t underestimate the power of organic growth
D. Others are drawn to the allure of high-profile deal making, with its virtually instant boost to revenues and often earnings per share as well
E. For some, opportunities to grow organically are limited, especially in maturing or contracting product markets

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 5.E

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.D
    5.C
    Answer – 2.A

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer – 1.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.A
    4.C
    5.B
    Answer – 2.D

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 3.C

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

    A. To understand these limitations, we have to first understand the nature and mechanism of logic
    B. European enlightenment exposed certain flaws in blind faith and ushered in an era of rationality,
    and logic became the dominant paradigm
    C. Since ages, we have been witness to an incessant face off between faith and logic
    D. Oriental metaphysical thoughts like the Advaita Vedanta are expounded on as rational a ground as metaphysics could ever be
    E. But at a certain point, they have to forsake logic due to its inherent limitations and enter a realm where tools of logic are no longer applicable and things have to be taken on faith

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.D
    5.C
    Answer – 1.E

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 1.C

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.E
    5.A
    Answer – 5.A

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 3.D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here