Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled Paragraph Set – 109

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. Despite the increased funding, poor learning outcomes mark the education system, irrespective of the school’s ownership.
B. Improving learning outcomes will require looking beyond funding to the central component of an effective education system: the teacher.
C. Expenditure on education as share of GDP has fluctuated between 3.55 per cent and 4 per cent, falling short of the 6 per cent of GDP promised by successive governments.
D. Assessments by private/non-governmental organisations (NGOs) and government agencies find at least a third of students failing to meet the required minimum learning levels in mathematics and reading comprehension.
E. Nonetheless, over the last decade, education has accounted for nearly 50 per cent of total social services spending.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 5.E

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.D
    5.C
    Answer – 1.B

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer – 3.C

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.A
    4.C
    5.B
    Answer – 3.A

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 2.D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

    A. opening up the possibility of introducing the new,
    B. A more realistic view would be to set the launch date of the new tax three months after the final state and central GST laws are passed and the rules published.
    C. Companies need time to prepare their accounting systems in order to draw up an invoice that fully conforms to the requirements of the new tax on launch day.
    D. It is indeed welcome that the Centre and the states have reached agreement on the vexed issue of dual control of administering the goods and services tax (GST),
    E. paradigm-shifting tax regime on July 1 this year.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.D
    5.C
    Answer – 3.B

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 5.D

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.E
    5.A
    Answer – 3.C

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 2.A

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 5.E