Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled Paragraph Set – 107

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. Of course, the post-Brexit forecasts may not be entirely wrong, but only if we look at the long-term impact of the Brexit vote.
B. But now that British Prime Minister Theresa May has implied that she prefers a “hard” Brexit, a gloomy long-term prognosis is probably correct.
C. Is the economics profession “in crisis”? Many policymakers, such as Andy Haldane, the Bank of England’s chief economist, believe that it is.
D. More recently, they misjudged the immediate impact that the United Kingdom’s Brexit vote would have on its economy.
E. True, some economists expected the UK economy to collapse during the post-referendum panic, whereas economic activity proved to be rather resilient, with GDP growth reaching some 2.1% in 2016.
F. Indeed, a decade ago, economists failed to see a massive storm on the horizon, until it culminated in the most destructive global financial crisis in nearly 80 years.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 4.F

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.G
    5.C
    Answer – 3.E

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.F
    5.E
    Answer – 3.C

  4. Which would be the Last (Sixth) sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 5.B

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.G
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 4.A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

    A. Skewed representation reflecting a bygone era, whether on the United Nations Security Council or the International Monetary Fund’s Board, undermines global institutions’ legitimacy and ability to respond to new challenges.
    B. This has spurred a shift toward informal mechanisms like the G-20 and new, untested institutions like the Asian Infrastructure Investment Bank.
    C. The annus horribilis of 2016 is behind us now.
    D. For years, the liberal order has been under strain. Perhaps most obvious, there has been a lack of progress in the development of institutions and legal instruments.
    E. In short, we have been trying to fit the round pegs of twenty-first-century global power into the square holes of post-World War II institutions.
    F. Unfortunately, those symptoms are now accelerating the system’s decline.
    G. But its low points – the United Kingdom’s vote to leave the European Union, the election of Donald Trump as US president, the ongoing atrocities in Syria – were merely symptoms of a process of dissolution of the liberal rules-based global system that began long before.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.D
    5.C
    Answer – 4.D

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 1.C

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.E
    5.A
    Answer – 4.E

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.G
    5.B
    Answer – 4.G

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 2.C