Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled Paragraph Set – 106

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. If the idea is to make the Supreme Court look bad (former President Anurag Thakur said sarcastically after he was sacked, “If the Supreme Court feels BCCI would do better under retired judges then I wish them all the best, I am sure they will do well”), then this is an unequal fight.
B. Someone has to tell the disqualified members of the Board of Control for Cricket in India that the match is over, And they lost.
C. It is not the Supreme Court’s responsibility to run cricket in the country, but it can lay down the law.
D. It can also haul up officials on criminal charges for mismanagement of funds, something the BCCI should have done but refused to because ignoring corruption is the price to pay for staying in power.
E. the never-say-die spirit is something positive and admirable. Off it, that spirit can be negative and deplorable.
F. A bunch of office-bearers now required to use the word ‘former’ before that description, holding a meeting to ‘tackle’ the Supreme Court’s judgements makes no sense. On the field,

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer – 4.F

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.G
    5.C
    Answer – 5.C

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.F
    5.E
    Answer – 1.B

  4. Which would be the Last (Sixth) sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.D
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 2.D

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.G
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 4.A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

    A. that a good majority of sports-lovers in the country have found refuge in nihilism and come to believe that nothing will change in the state of affairs.
    B. very soon you realise it is nothing more than chimerical and it might be foolish and useless to bravely make your way through the haze.
    C. The best thing that has happened to sports in India in a long, long time — longer perhaps than many of us have existed on this planet — is the laudably idealistic yet remarkably pragmatic intervention of the Supreme Court into Wild West territory — the landscape of cricket administration.
    D. When you think that something has been transformed for the better,
    E. So much of what the well-meaning lay people have expected of the men who control sports has been trampled under mercilessly and maliciously,

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.D
    5.C
    Answer – 4.D

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 1.C

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.E
    5.A
    Answer – 1.B

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 1.E

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 1.A