Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Article penned by Niranjan

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A.For the past six years, he has outbid all comers for the first tuna of the year sold by Tokyo’s famed Tsukiji fish market.
B.The crown does not come cheaply. Last week, Mr Kimura, who owns a chain of sushi shops and styles himself the “King of Tuna”, paid ¥74.2m ($636,000) to win the first bluefin tuna of the year.
C.The price nets out at some $3,000 per kilogram. Even the choicest fillets sold in markets are 80 times cheaper.
D.Folk wisdom holds the high auction price as a sign of increased optimism and proxy for economic buoyancy.
E.Mr Kimura has said that he pays the exorbitant prices to “encourage Japan”. But that rationale seems fishy.
F.After a rival Hong Kong bidder baited him, Mr Kimura paid three times as much for the Tsukiji tuna in 2013 as in the previous year—a record-high ¥155.4m ($1.3m). GDP growth did not scale so rapidly, however, sinking from 1.7% in 2012 to 1.4% in 2013.
G.In fact, Japan’s economic fortunes and Tokyo’s season-opening tuna prices seem to float rather erratically.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.G
    5.E
    Answer – 1.B

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.E
    4.G
    5.C
    Answer – 3.E

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.C
    4.F
    5.E
    Answer – 2.A

  4. Which would be the Last( Seventh) sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.G
    3.C
    4.F
    5.B
    Answer – 2.G

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.G
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    Answer – 4.A

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A.Commodity prices are expected to stabilize, but stay well below their levels of 2011, and fiscal adjustment needs remain large.
B.Growth in the region is forecast to rebound to 2.9 percent in 2017, and rise above 3.5 percent by 2018, as policies in oil exporters continue to adjust.
C.South Africa and oil exporters account for most of the slowdown, while activity in non-resource intensive countries—agricultural exporters and commodity importers—generally remained robust.
D.They include heightened policy uncertainty in the United States and Europe, slower improvements in commodity prices, and tighter global financing conditions.
E.Risks to the outlook are tilted to the downside.

  1. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.B
    4.D
    5.C
    Answer – 1.E

  2. Which is the First  sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.B
    3.E
    4.A
    5.D
    Answer – 2.B

  3. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.E
    5.A
    Answer – 3.C

  4. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 4.D

  5. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.C
    3.D
    4.B
    5.E
    Answer – 1.A

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here