Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled Paragraph Set – 104

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. According to a report in Bloomberg, since 2009 solar prices have declined 62%, and by 2025 solar may be cheaper than using coal on average globally.
B. In India, two factors are driving the spread of solar power First, the global trend of falling cost of solar power on account of rapid improvement in technology makes it more affordable with the passage of time Second, Narendra Modi government’s ambitious plan of encouraging an installed solar capacity of 100,000 MW by 2022.
C. In the world of solar power, India is one of the bright spots.
D. The stakeholders in solar power ought to be upbeat.
E. The pace of capacity addition of solar power over the last three years has been fast and it is unlikely to slow down on account of the central government’s commitment to promote its spread.

  1. Which of the following would be the FIFTH (LAST) statement after rearrangement?
    1) D
    2) E
    3) B
    4) C
    5) A
    Answer – 3) B

  2. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
    1) C
    2) F
    3) A
    4) E
    5) B
    Answer – 4) E

  3. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
    1) A
    2) D
    3) B
    4) C
    5) E
    Answer – 2) D

  4. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
    1) A
    2) C
    3) E
    4) D
    5) B
    Answer – 2) C

  5. Which of the following would be the SECOND statement after rearrangement?
    1) C
    2) A
    3) B
    4) D
    5) E
    Answer – 2) A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. A warrior with a noble cause, with a promise to uphold dharma and justice for the poor and the downtrodden.
    B. To succour the good, to exterminate evil.… I was born in the city of Patna.”
    C. Guru Gobind Singh, an accomplished horseman and extraordinary archer, sometimes also referred to as ‘Neele ghoray de sawar (the rider of the blue horse)’, was a great warrior.
    D. Guru Gobind Singh inspired people to fight, to raise their voice against oppression instead of being mute spectators.
    E. The Guru writes in his autobiography, “To reestablish Dharma, To annihilate oppressors, enemies of universal peace and love.

  6. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
    1) C
    2) D
    3) A
    4) E
    5) B
    Answer – 2) D

  7. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
    1) A
    2) D
    3) B
    4) C
    5) E
    Answer – 4) C

  8. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
    1) A
    2) C
    3) E
    4) D
    5) B
    Answer – 3) E

  9. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
    1) C
    2) B
    3) A
    4) D
    5) E
    Answer – 2) B

  10. Which of the following would be the SECOND statement after rearrangement?
    1) C
    2) B
    3) A
    4) D
    5) E
    Answer – 3) A