Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions .

A. Looking back, 1991 is an important landmark in the post-Independence economic history of our country.
B. Despite the enormous noise made about reforms, there is no pellucidity on what constitutes reforms and what the impact of reforms is on growth and social sector spending.
C. But the crisis was converted into an opportunity to bring about fundamental changes in the content and approach to economic policy.
D. Reforms are on everyone’s lips.
E. The country then faced an acute economic crisis, triggered by a severe balance of payments problem.
F. Whenever growth slows down, it is blamed on the slowdown in the implementation of reforms.

  1. Which of the following would be the SIXTH (LAST) statement after rearrangement?
    1) D
    2) E
    3) B
    4) C
    5) F
    Answer – 4) C

  2. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
    1) C
    2) F
    3) A
    4) E
    5) B
    Answer – 4) E

  3. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
    1) A
    2) D
    3) F
    4) C
    5) E
    Answer – 2) D

  4. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
    1) A
    2) F
    3) E
    4) D
    5) B
    Answer – 2) F

  5. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
    1) C
    2) A
    3) F
    4) D
    5) E
    Answer – 2) A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Else India will continue to be placed in no-win situations, on the outside looking in, as at present.
    B. Asean’s decision to tighten its integration should serve as a wake-up call to India’s policy makers.
    C. A reason why India’s challenges appear daunting when dealing with regional trade blocs is infirmity of the domestic economy.
    D. Negotiators are forced to be defensive on account of lack of competitiveness at home.
    E. The success of regional trade agreements where India is not a party should prod the Centre to quickly move forward with domestic economic reforms.

  6. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
    1) C
    2) D
    3) A
    4) E
    5) B
    Answer – 5) B

  7. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
    1) A
    2) D
    3) B
    4) C
    5) E
    Answer – 4) C

  8. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
    1) A
    2) C
    3) E
    4) D
    5) B
    Answer – 3) E

  9. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
    1) C
    2) B
    3) A
    4) D
    5) E
    Answer – 3) A

  10. Which of the following would be the SECOND statement after rearrangement?
    1) C
    2) B
    3) A
    4) D
    5) E
    Answer – 4) D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here