Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Those opting to disclose unaccounted income under the new amnesty scheme, the Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana, face no restriction on depositing old notes.
B. However, the Finance Minister has suggested that such explanations will not be required for anyone making a deposit for the first time.
C. Apart from the human tendency to act only when a deadline nears, there could be genuine reasons for people not to have queued up at banks till now — including their faith in the Prime Minister, as well as the Finance Minister’s statements that they had till December 30 to do so.
D. In November, the Governor of the Reserve Bank of India, Urjit Patel, said there was a ‘confluence of thought’ in the government and the central bank to deal with black money by removing existing Rs.500 and Rs.1,000 notes as legal tender.
E. But anyone depositing Rs.5,000 or more into a bank account will have to satisfactorily explain to two bank officials why this was not done earlier.
E. The new caveats, announced on Monday, restricting deposits over Rs.5,000 (roughly $70) are not just difficult to fathom but also constitute an unfair change in the rules of the game.
G. Now, just about ten days before the deadline to deposit these bank notes into accounts, a similar confluence of ideas has led to a stunning decision to make it harder for people to do so.

  1. Which of the following sentence should be the FIRST after rearrangement?
    1) B
    2) C
    3) D
    4) G
    5) F
    Answer – 3) D

  2. Which of the following sentence should be the FORTH after rearrangement?
    1) B
    2) E
    3) A
    4) G
    5) F
    Answer – 3) A

  3. Which of the following sentence should be the THREE after rearrangement?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 5) F

  4. Which of the following sentence should be the TWO after rearrangement?
    1) G
    2) C
    3) A
    4) D
    5) F
    Answer – 1) G

  5. Which of the following sentence should be the FIFTH after rearrangement?
    1) B
    2) C
    3) G
    4) E
    5) F
    Answer – 4) E

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. This time the blockade is in place to oppose the creation of new districts by the Okram Ibobi Singh government.
    B. This decision had as much to do with long-pending demands — in particular, for a new Kuki-majority district to be carved out of the larger Senapati hill district — as with easing administrative access to far-flung areas from the district headquarters.
    C. The blockade of the national highways leading to the Manipur valley, called by the United Naga Council (UNC), has been in place since November 1.
    D. On December 9 it issued a gazette notification for the creation of seven new districts by bifurcating seven (of a total of nine) districts.
    E. This has severely affected life in the State, with shortages and escalating costs of essential supplies such as fuel and food, even as demonetisation has exacerbated problems.
    F. Blockades like this are not new to Manipur. In 2011, there was initially a hundred-day-plus blockade enforced by Kuki-led groups, and countered later by Naga groups, which together had a debilitating effect on life in Manipur.

  6. Which of the following would be the SIXTH statement after rearrangement?
    1) D
    2) E
    3) B
    4) C
    5) G
    Answer – 3) B

  7. Which of the following would be the FOURTH statement after rearrangement?
    1) C
    2) G
    3) A
    4) E
    5) B
    Answer – 3) A

  8. Which of the following would be the FIRST statement after rearrangement?
    1) A
    2) D
    3) F
    4) C
    5) E
    Answer – 4) C

  9. Which of the following would be the THIRD statement after rearrangement?
    1) G
    2) F
    3) E
    4) A
    5) B
    Answer – 2) F

  10. Which of the following would be the FIFTH statement after rearrangement?
    1) C
    2) A
    3) F
    4) D
    5) E
    Answer – 4) D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here