Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph for RRB Set 155

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Ever since, it has been growing vigorously, living up to the role as the region’s premier economic forum.
B. Twenty-eight years ago, the Asia-PacificEconomic Cooperation (Apec) forum came into being.
C. As the host of Apec 2017 (November 11-12), it is Vietnam’s mandate to work with other member economies to transform the Apec leaders’ commitments into tangible results and bring the forum closer to the people and business community.
D. In a globalised and changing world, not to mention a dynamically growing Asia-Pacific region, Apec is facing both new opportunities and challenges.
E. In such a manner, one can realise the strategic vision for an Asia-Pacific region of sustainable and inclusive development in the 21st century.

  1. Which would be the second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 2.A

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 3.E

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.B
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer – 3.D

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 3.C

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. So, all advances ended in bloody stalemates.
    B. In fact it owed much to a German diplomatic plot, executed through an armed coup by Lenin.
    C. It faced French-British troops in the west, and Russians in the east.
    D. Breaking through trench lines required massive military dominance, which neither side had.
    E. Germany badly needed a deal with Russia in order to shift forces from the eastern to the western front.
    F. Communists will celebrate the centenary of the Russian Revolution of 1917 as a triumph of workers and peasants.
    G. In World War I, Germany was stuck in the impasse of trench warfare.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 3.C

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.E
    4.B
    5.D
    Answer – 1.F

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer – 5.D

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 4.B

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.G
    3.D
    4.E
    5.C
    Answer – 2.G

    Correct Sequence – 1
    A. Twenty-eight years ago, the Asia-PacificEconomic Cooperation (Apec) forum came into being.
    B. Ever since, it has been growing vigorously, living up to the role as the region’s premier economic forum.
    C. In a globalised and changing world, not to mention a dynamically growing Asia-Pacific region, Apec is facing both new opportunities and challenges.
    D. As the host of Apec 2017 (November 11-12), it is Vietnam’s mandate to work with other member economies to transform the Apec leaders’ commitments into tangible results and bring the forum closer to the people and business community.
    E. In such a manner, one can realise the strategic vision for an Asia-Pacific region of sustainable and inclusive development in the 21st century.

    Correct Sequence – 2
    A. Communists will celebrate the centenary of the Russian Revolution of 1917 as a triumph of workers and peasants.
    B. In fact it owed much to a German diplomatic plot, executed through an armed coup by Lenin.
    C. In World War I, Germany was stuck in the impasse of trench warfare.
    D. It faced French-British troops in the west, and Russians in the east.
    E. Breaking through trench lines required massive military dominance, which neither side had.
    F. So, all advances ended in bloody stalemates.
    G. Germany badly needed a deal with Russia in order to shift forces from the eastern to the western front.