Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph for RRB Set 153

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. In the aftermath of the referendum on October 1, both the Spanish and Catalan governments have continued to adopt a hard line.
B. The Catalan conflict continues to deteriorate with every passing day.
C. This has made it impossible for a productive dialogue to emerge, which could have steered the situation towards a resolution.
D. In a televised address after the events of October 1, King Felipe VI merely condemned the Catalans for their ‘illegal’ actions and urged them to cease and desist.
E. At the same time, the Spanish king has also not taken control of the situation.

  1. Which would be the second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 2.A

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 1.D

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.B
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer – 5.C

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 5.E

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Another Rs. 76,000 crore would be available from budgetary support and raised through market borrowings.
    B. At a press briefing to detail state of the economy, he said India has been the fastest growing major economy for the last three years and the attempt is to maintain high growth rate in coming years.
    C. Finance Minister Arun Jaitley on October 24 said the Indian economy is on a strong wicket with sound macro-economic fundamentals.
    D. Economic Affairs Secretary S.C. Garg, Finance Secretary Ashok Lavasa and Department of Financial Services Secretary Rajiv Kumar made presentations.
    E. The major announcement was by Mr. Kumar saying the Union Cabinet has approved a massive recapitalisation plan for state-run banks worth Rs. 2.11 lakh crore.
    F. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    G. Of this amount, a sum of Rs. 1.55 lakh crore will be raised through recapitalisation bonds.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 1.E

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.A
    3.E
    4.B
    5.D
    Answer – 1.C

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.G
    Answer – 5.G

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 4.B

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.E
    5.C
    Answer – 3.D

    Correct sequence – 1
    A. The Catalan conflict continues to deteriorate with every passing day.
    B. In the aftermath of the referendum on October 1, both the Spanish and Catalan governments have continued to adopt a hard line.
    C. This has made it impossible for a productive dialogue to emerge, which could have steered the situation towards a resolution.
    D. At the same time, the Spanish king has also not taken control of the situation.
    E. In a televised address after the events of October 1, King Felipe VI merely condemned the Catalans for their ‘illegal’ actions and urged them to cease and desist.

    Correct sequence – 2
    A. Finance Minister Arun Jaitley on October 24 said the Indian economy is on a strong wicket with sound macro-economic fundamentals.
    B. At a press briefing to detail state of the economy, he said India has been the fastest growing major economy for the last three years and the attempt is to maintain high growth rate in coming years.
    C. Economic Affairs Secretary S.C. Garg, Finance Secretary Ashok Lavasa and Department of Financial Services Secretary Rajiv Kumar made presentations.
    D. The major announcement was by Mr. Kumar saying the Union Cabinet has approved a massive recapitalisation plan for state-run banks worth Rs. 2.11 lakh crore.
    E. Of this amount, a sum of Rs. 1.55 lakh crore will be raised through recapitalisation bonds.
    F. Another Rs. 76,000 crore would be available from budgetary support and raised through market borrowings.
    G. Which would be the Second sentence after Rearrangement?