Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph for RRB Set 152

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. In recent years, the world’s major central banks have pursued unprecedentedly easy monetary policies, including what a recent Deutsche Bank report calls “multi-century all-time lows in interest rates.
B. But these unconventional policies are turning out to be a classic game-theoretic bad equilibrium: each central bank stands to gain by keeping interest rates low, but, collectively, their approach constitutes a trap.
C. Global growth seems to be moving, slowly but surely, along the path to recovery.
D. ” That, together with large-scale quantitative easing, has injected a massive $32 trillion into the global economy over the last nine years.
E. But there’s a hitch: the easy monetary policies that have largely enabled economies to return to growth are reaching their limits, and now threaten to disrupt the recovery by creating the conditions for another financial crisis.
F. The International Monetary Fund’s latest World Economic Outlook predicts 3.5% global growth this year, up from 3.2% last year.

  1. Which would be the Second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.F
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 2.F

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 1.D

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 3.C

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.B
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer – 1.E

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 4.A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. South Africa will now undoubtedly face all manner of bilateral and multilateral pressure from wealthy countries.
    B. When the South African government attempted to amend its laws in 1997 to avail itself of affordable generic medicines for the treatment of HIV/AIDS, the full legal might of the global pharmaceutical industry bore down on the country, delaying implementation and exacting a human cost.
    C. But the government is right, and other developing and emerging economies should follow in its footsteps.
    D. Until now, The South African cabinet is preparing to finalize an IP policy that promises to expand access to medicines substantially.
    E. South Africa eventually won its case, but the government learned its lesson: it did not try again to put its citizens’ health and wellbeing into its own hands by challenging the conventional global intellectual property (IP) regime.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 2.A

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.C
    2.A
    3.E
    4.B
    5.D
    Answer – 4.B

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.C
    Answer – 5.C

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 1.E

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.E
    5.C
    Answer – 3.D

    Correct Sequence – 1
    A. Global growth seems to be moving, slowly but surely, along the path to recovery.
    B. The International Monetary Fund’s latest World Economic Outlook predicts 3.5% global growth this year, up from 3.2% last year.
    C. But there’s a hitch: the easy monetary policies that have largely enabled economies to return to growth are reaching their limits, and now threaten to disrupt the recovery by creating the conditions for another financial crisis.
    D. In recent years, the world’s major central banks have pursued unprecedentedly easy monetary policies, including what a recent Deutsche Bank report calls “multi-century all-time lows in interest rates.
    E. ” That, together with large-scale quantitative easing, has injected a massive $32 trillion into the global economy over the last nine years.
    F. But these unconventional policies are turning out to be a classic game-theoretic bad equilibrium: each central bank stands to gain by keeping interest rates low, but, collectively, their approach constitutes a trap.

    Correct Sequence – 2
    A. When the South African government attempted to amend its laws in 1997 to avail itself of affordable generic medicines for the treatment of HIV/AIDS, the full legal might of the global pharmaceutical industry bore down on the country, delaying implementation and exacting a human cost.
    B. South Africa eventually won its case, but the government learned its lesson: it did not try again to put its citizens’ health and wellbeing into its own hands by challenging the conventional global intellectual property (IP) regime.
    C. Until now, The South African cabinet is preparing to finalize an IP policy that promises to expand access to medicines substantially.
    D. South Africa will now undoubtedly face all manner of bilateral and multilateral pressure from wealthy countries.
    E. But the government is right, and other developing and emerging economies should follow in its footsteps.