Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph for IBPS Set 165

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Q(1-5) Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. Only so long as he is unaware of, and separated from, this fountain of wisdom can he find himself in ignorance and confusion.
B. Happiness, wisdom and creativity are characteristics of the absolute state of Being, which is Pure Consciousness.
C. He has tremendous potentialities for creation.
D. This absolute Bliss Consciousness is the veritable source of man, and there need be neither dullness nor apathy in the life of any individual man, for he is born of wisdom.
E. There is no reason for man to be dull and uncreative.
F. He is born to enjoy, not to suffer.
G. Aman shivers in the cold of the verandah simply because he is not enjoying the warmth of the living room.

  1. Which would be the second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer : 3.D
    CORRECT SEQUENCE
    A. Happiness, wisdom and creativity are characteristics of the absolute state of Being, which is Pure Consciousness.
    B. This absolute Bliss Consciousness is the veritable source of man, and there need be neither dullness nor apathy in the life of any individual man, for he is born of wisdom.
    C. Only so long as he is unaware of, and separated from, this fountain of wisdom can he find himself in ignorance and confusion.
    D. Aman shivers in the cold of the verandah simply because he is not enjoying the warmth of the living room.
    E. There is no reason for man to be dull and uncreative.
    F. He has tremendous potentialities for creation.
    G. He is born to enjoy, not to suffer.

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.D
    4.E
    5.B
    Answer : 4.E

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer : 5.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.F
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer : 4.A

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.G
    3.C
    4.E
    5.A
    Answer : 2.G

Q(6-10)Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. But, before zika does its veni, vidi and vici in India, microcephaly phenomenon linked with it reminds me of another epidemic season that is already here; because, just like zika, this epidemic causes even more serious microcephaly, albeit metaphoric one.
B. Zika virus is capturing global attention lately because of microcephaly it appears to be causing in infants.
C. As we have robust populations of aedes aegypti mosquito thriving in our densely populated cities, zika is bound to produce newsworthy headlines this season in India too.
D. Once the epidemic of NEET, JEE etc. passes through a generation, just like zika virus, it too ends up causing wide-spread neurological damages, as it has shown diabolic capability of wiping out ability to think from human brains.
E. Every year, around this time of the year, a generation of young brains is struck by a man-made malaise we call competitive examination system of India.

  1. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.F
    3.C
    4.B
    5.A
    Answer : 1.E
    Correct Sequence
    A. Zika virus is capturing global attention lately because of microcephaly it appears to be causing in infants.
    B. As we have robust populations of aedes aegypti mosquito thriving in our densely populated cities, zika is bound to produce newsworthy headlines this season in India too.
    C. But, before zika does its veni, vidi and vici in India, microcephaly phenomenon linked with it reminds me of another epidemic season that is already here; because, just like zika, this epidemic causes even more serious microcephaly, albeit metaphoric one.
    D. Every year, around this time of the year, a generation of young brains is struck by a man-made malaise we call competitive examination system of India.
    E. Once the epidemic of NEET, JEE etc. passes through a generation, just like zika virus, it too ends up causing wide-spread neurological damages, as it has shown diabolic capability of wiping out ability to think from human brains.

  2. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.E
    4.B
    5.C
    Answer : 4.B

  3. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer : 5.D

  4. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.E
    5.D
    Answer : 3.C

  5. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.E
    5.C
    Answer : 1.A