Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph for IBPS Set 164

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Q(1-5) Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. When the Lodha Committee green-lighted the BCCI’s AGM, it was with the caveat of sticking to appraising the year 2015-16, but the board discarded the retrospective gaze and instead looked ahead.
B. In a 79-page report filed in the Supreme Court, Justice R.M. Lodha has said the BCCI’s current office-bearers would have to relinquish their posts for the proposed changes to be effected.
C. The Lodha Committee’s status report, highlighting how the Board of Control for Cricket in India has failed to adopt the recommended administrative reforms, has left the game’s officials in a quandary.
D. Lending greater force to the punch, Chief Justice of India T.S. Thakur said the BCCI elite would have to “fall in line, or else we will make them fall in line”.
E. The actions were seen as a failure to heed the Supreme Court.
F. The provocation for these firm strictures was the BCCI’s Annual General Meeting in Mumbai, where a slew of decisions were taken, ranging from the nomination of Sharad Pawar as ‘alternate director for ICC meetings’ .

  1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer : (3)C
    CORRECT SEQUENCE – CBDFEA

  2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer : (4) D

  3. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer : (1) A

  4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer : (2) B

  5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) F
    (4) E
    (5) D
    Answer : (3) F

Q(6-10) Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. The bases for my views are psychological and personal.
B. Although I agree that universities should open their doors to all students alike, in my view, they need not set a fixed limit on the number of men and women they accept in each subject.
C. Psychologically-speaking, men and women are simply different, though they have the same potential for greatness.
D. Gender issues have been increasing in importance through the centuries.
E. In almost every sphere of human activity, there has been a movement towards greater equality between men and women.

  1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
    (1) B
    (2) C
    (3) D
    (4) E
    (5) A
    Answer : (4) E
    CORRECT SEQUENCE – DEBAC

  2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) E
    Answer : (2) B

  3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer : (1) A

  4. Which of the following should be the LAST (FIVTH) sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) C
    (3) D
    (4) E
    (5) B
    Answer : (2) C

  5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
    (1) A
    (2) B
    (3) C
    (4) D
    (5) F
    Answer : (4) D