Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph for IBPS Set 159

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. Most remarkable results have come in the field of space, astronomy, cognition, biotechnology and data science.
B. It is not as much about the amount and quality of data that we are able to collect but also about the extraction of hidden information in that data.
C. It is not only the change but ‘the rate of change’ also that is increasing as we are moving forward in the journey of human evolution.
D. The things which were not feasible to be computed in a given amount of time has now moved in the feasible category.
E. All will agree that the most prominent contribution has come due to the widespread use of Internet, digital and computational technologies.
F. Due to the ever-increasing speed of processing of digital computation, solutions to the new problems are becoming feasible.
G. Technology is changing at an astonishing speed.

  1. Which would be the second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.G
    5.E
    Answer:5.E
    Correct Sequence:
    A. It is not only the change but ‘the rate of change’ also that is increasing as we are moving forward in the journey of human evolution.
    B. All will agree that the most prominent contribution has come due to the widespread use of Internet, digital and computational technologies.
    C. Due to the ever-increasing speed of processing of digital computation, solutions to the new problems are becoming feasible.
    D. The things which were not feasible to be computed in a given amount of time has now moved in the feasible category.
    E. Most remarkable results have come in the field of space, astronomy, cognition, biotechnology and data science.
    F. Technology is changing at an astonishing speed.
    G. It is not as much about the amount and quality of data that we are able to collect but also about the extraction of hidden information in that data.

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer :2.A

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer :3.C

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.F
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer :2.F

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.F
    5.A
    Answer : 2.D

Q(6-10)Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. Then seeing that he was far ahead of the tortoise, he fell asleep under a tree.
B. A tortoise and a hare had an argument about who was faster.
C. They agreed on a route and set off.
D. The tortoise overtook the hare and soon finished the race, emerging as winner.
E. Moral : Slow and steady wins the race.
F. They decided to settle the argument with a race.
G. The hare shot ahead and ran briskly for some time.

  1. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.F
    3.C
    4.G
    5.D
    Answer : 4.G
    Correct Sequence :
    A. A tortoise and a hare had an argument about who was faster.
    B. They decided to settle the argument with a race.
    C. They agreed on a route and set off.
    D. The hare shot ahead and ran briskly for some time.
    E. Then seeing that he was far ahead of the tortoise, he fell asleep under a tree.
    F. The tortoise overtook the hare and soon finished the race, emerging as winner.
    G. Moral : Slow and steady wins the race.

  2. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.E
    4.B
    5.C
    Answer :4.B

  3. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer :2.A

  4. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.G
    4.F
    5.D
    Answer :4.F

  5. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.E
    5.C
    Answer : 5.C