Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph for IBPS Set 157

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Here is the plan: Sound planning can help you win even against overwhelming odds; so imagine how easy it would be to defeat stress.
B. Make a list of your daily tasks.
C. You do need to get enough sleep, seven hours is best.
D. It might be washing clothes, studying, breaks or lectures.
E. I’m not aware of what is causing you stress – but if you are a high school going student or a college student, i hope that by following this simple plan you’ll be able to breathe again, stress-free, soon.
F. Eat healthy food and avoid stimulants.
G. Then plan a schedule to know which one to tackle, and when.

  1. Which would be the second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 2.A

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.G
    5.B
    Answer – 4.G

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 1.E

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.B
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer – 2.B

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 2.D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. If the promoter is barred — which is currently the case — and his rival in the industry gets to buy up the distressed assets for a song, that would represent an undesirable outcome.
    B. The short point is, the focus has to shift to ensuring sufficient competition in the bidding for the distressed assets, to lower the haircuts creditors have to take, away from who gets to bid for the distressed assets.
    C. There is every reason for the Employees’ Provident Fund (EPF) and the National Pension System (NPS) to set up special funds to take part in the bidding for distressed assets.
    D. There is no reason to restrict the debate on expanding the cast of would-be buyers for assets auctioned off under the Insolvency and Bankruptcy Code to whether the promoter of the distressed company should be allowed to participate in the bidding or not.
    E. If such financial investors are not available, they should be created.
    F. If steel capacity is being sold at a fraction of the cost of setting up new capacity, it makes eminent sense for a financial investor to pick up the assets and sell it later on, to make a killing.

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.F
    5.D
    Answer – 4.F

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.E
    4.B
    5.D
    Answer – 5.D

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer – 4.E

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.G
    4.B
    5.D
    Answer – 2.A

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.E
    5.C
    Answer – 2.B


    |
    Correct Sequence – 1
    A. I’m not aware of what is causing you stress – but if you are a high school going student or a college student, i hope that by following this simple plan you’ll be able to breathe again, stress-free, soon.
    B. Here is the plan: Sound planning can help you win even against overwhelming odds; so imagine how easy it would be to defeat stress.
    C. Make a list of your daily tasks.
    D. It might be washing clothes, studying, breaks or lectures.
    E. Then plan a schedule to know which one to tackle, and when.
    F. You do need to get enough sleep, seven hours is best.
    G. Eat healthy food and avoid stimulants.

    Correct Sequence – 2
    A. There is no reason to restrict the debate on expanding the cast of would-be buyers for assets auctioned off under the Insolvency and Bankruptcy Code to whether the promoter of the distressed company should be allowed to participate in the bidding or not.
    B. If the promoter is barred — which is currently the case — and his rival in the industry gets to buy up the distressed assets for a song, that would represent an undesirable outcome.
    C. The short point is, the focus has to shift to ensuring sufficient competition in the bidding for the distressed assets, to lower the haircuts creditors have to take, away from who gets to bid for the distressed assets.
    D. If steel capacity is being sold at a fraction of the cost of setting up new capacity, it makes eminent sense for a financial investor to pick up the assets and sell it later on, to make a killing.
    E. If such financial investors are not available, they should be created.
    F. There is every reason for the Employees’ Provident Fund (EPF) and the National Pension System (NPS) to set up special funds to take part in the bidding for distressed assets.