Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph for IBPS Set 156

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled paragraph , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Every animate and inanimate object of creation emanates its own vibrations – mountains, rivers, forests, none is mute; none is silent.
B. The average of rhythm of all rhythms – rhythm of body, mind and soul, body’s individual organs and such is called individual rhythm.
C. Similarly, this universe is the collective form of countless vibrations and rhythms.
D. Each of them is resounding with an inexplicable eternal vibration, as if in deep meditation.
E. The individual entity has five koshas, layers of mind, rather like a plantain flower.

  1. Which would be the second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.E
    Answer – 5.E

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.D
    2.A
    3.E
    4.C
    5.B
    Answer – 1.D

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.D
    5.B
    Answer – 5.B

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.B
    3.D
    4.A
    5.C
    Answer – 5.C

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.A
    5.E
    Answer – 4.A

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. In addition, medical costs, days lost to illness and bad publicity will destroy us.
    B. Every year from Diwali onwards when the weather becomes bearable the air in New Delhi becomes unbreathable.
    C. We all know what needs to be done.
    D. London has done it and several other cities around the world.
    E. The best time of the year in the North, when it is cool and high season for tourists has become the most wretched.
    F. If not addressed on a war footing we stand to lose billions of dollars in tourism and foreign direct investment.
    G. How can this country ever hope to become a global power and get foreign investment when the world media is warning people that the Capital and several cities all over North India have become hazardous for the health?

  6. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.C
    4.B
    5.D
    Answer – 5.D

  7. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.E
    4.B
    5.D
    Answer – 4.B

  8. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer – 3.F

  9. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.A
    3.G
    4.B
    5.D
    Answer – 3.G

  10. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.B
    3.D
    4.E
    5.C
    Answer – 5.C

    Correct Sequence – 1
    A. The average of rhythm of all rhythms – rhythm of body, mind and soul, body’s individual organs and such is called individual rhythm.
    B. The individual entity has five koshas, layers of mind, rather like a plantain flower.
    C. Similarly, this universe is the collective form of countless vibrations and rhythms.
    D. Every animate and inanimate object of creation emanates its own vibrations – mountains, rivers, forests, none is mute; none is silent.
    E. Each of them is resounding with an inexplicable eternal vibration, as if in deep meditation.

    Correct Sequence – 2
    A. Every year from Diwali onwards when the weather becomes bearable the air in New Delhi becomes unbreathable.
    B. How can this country ever hope to become a global power and get foreign investment when the world media is warning people that the Capital and several cities all over North India have become hazardous for the health?
    C. We all know what needs to be done.
    D. London has done it and several other cities around the world.
    E. If not addressed on a war footing we stand to lose billions of dollars in tourism and foreign direct investment.
    F. In addition, medical costs, days lost to illness and bad publicity will destroy us.
    G. The best time of the year in the North, when it is cool and high season for tourists has become the most wretched.