Current Affairs PDF Sales

English Questions – Para-jumbled Paragraph for IBPS Set 169

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

Q(1-5) Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. When a government lost majority and was not in a position to muster one, its prime minister gracefully resigned.
B. She has been adjourning the House, without taking up any business, because of protest by unruly members.
C. But if protesting members can stall a motion to test a government’s majority, a minority government, once sworn into office, can stay on indefinitely.
D. The better the fuel one’s brain gets, the better one’ll study.
A. No motion expressing lack of confidence in an incumbent government at the Centre has passed in India’s history.
E. And the present government has the numbers to comfortably defeat any no-confidence motion brought against it.
F. Even so, it is wholly unacceptable for the Lok Sabha Speaker not to act on a motion of no confidence brought against the government five days ago.

  1. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.F
    3.C
    4.G
    5.A
    Answer : 4.G
    Correct Sequence
    A. No motion expressing lack of confidence in an incumbent government at the Centre has passed in India’s history.
    B. When a government lost majority and was not in a position to muster one, its prime minister gracefully resigned.
    C. And the present government has the numbers to comfortably defeat any no-confidence motion brought against it.
    D. Even so, it is wholly unacceptable for the Lok Sabha Speaker not to act on a motion of no confidence brought against the government five days ago.
    E. She has been adjourning the House, without taking up any business, because of protest by unruly members.
    F. But if protesting members can stall a motion to test a government’s majority, a minority government, once sworn into office, can stay on indefinitely.
    G. That would defeat the essential logic of parliamentary democracy.


  2. Which is the First sentence after Rearrangement?
    1.F
    2.A
    3.E
    4.B
    5.C
    Answer : 3.E

  3. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.F
    4.E
    5.D
    Answer : 1.B

  4. Which is the Second sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.B
    3.A
    4.E
    5.D
    Answer : 3.A

  5. Which is the Third sentence after Rearrangement?
    1.A
    2.F
    3.D
    4.E
    5.C
    Answer : 2.F

Q(6-10) Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.
A. This goes for the exam season in India which lasts from mid of February to end of March.
B. When studying for finals, good nutrition often slides way down on the priority list.
C. The better the fuel one’s brain gets, the better one’ll study.
D. But in reality, diet and nutrition can play a significant role in the wellbeing of students during those moments of boredom, weariness, panic or times of just needing a break from revision.
E. If spring comes, can exams be far behind?
F. There are foods which can impact/enhance the mental and physical capacity of children helping with stress and enabling concentration and memory.
G. Good nutrition should therefore be part of the study plan.

  1. Which would be the second sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.A
    3.D
    4.F
    5.E
    Answer : 2.A
    Correct Sequence
    A. If spring comes, can exams be far behind?
    B. This goes for the exam season in India which lasts from mid of February to end of March.
    C. When studying for finals, good nutrition often slides way down on the priority list.
    D. But in reality, diet and nutrition can play a significant role in the wellbeing of students during those moments of boredom, weariness, panic or times of just needing a break from revision.
    E. There are foods which can impact/enhance the mental and physical capacity of children helping with stress and enabling concentration and memory.
    F. Good nutrition should therefore be part of the study plan.
    G. The better the fuel one’s brain gets, the better one’ll study.

  2. Which would be the Fifth sentence after Rearrangement?
    1. E
    2.A
    3.F
    4.C
    5.B
    Answer : 3.F

  3. Which would be the First sentence after Rearrangement?
    1. F
    2.A
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer : 5.E

  4. Which would be the Third sentence after Rearrangement?
    1.E
    2.F
    3.B
    4.A
    5.C
    Answer : 3.B

  5. Which would be Fourth sentence after Rearrangement?
    1.B
    2.D
    3.C
    4.E
    5.A
    Answer : 2.D