Current Affairs PDF Sales

English Questions – Idioms And Phrases set 24

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. I’m getting too old for this I’m going to_____________ starting next month.
    1) Hang it up
    2) Hang up on
    3) Hang onto
    4) Hang out for
    5) No correction required.
    Answer : 1)
    Explanation : ‘Hang it up’ is the correct use. “Hang it up” means “Retire, quit.”

  2. I _____________her _____________ to half what she originally wanted.
    1) bargained over
    2) bargained above
    3) bargained of
    4) bargained down
    5) No correction required.
    Answer : 4)
    Explanation : Bargain down – Persuade someone to drop the price of something they’re selling.

  3. The magazine gives you tips on how to _____________your home cheaply.
    1) Front off
    2) Front for
    3) Frighten off
    4) Freshen up
    5) No correction required.
    Answer : 4)
    Explanation : Freshen up – Quickly improve the appearance of something.

  4. She _____________ when he told her to stop.
    1) Weird out
    2) wheeled round
    3) While away
    4) Weigh out
    5) No correction required.
    Answer : 2)
    Explanation : Wheel round – Turn quickly and face in the opposite direction.

  5. The lecture was boring and my mind _____________after ten minutes.
    1) Waltz through
    2) Wash down
    3) Want out
    4) wandered off
    5) No correction required.
    Answer : 4)
    Explanation : Wander off – Stop paying attention.

  6. If the storm has finished, we could_____________.
    1) venture forth
    2) Vamp up
    3) Vacuum up
    4) usher in
    5) No correction required.
    Answer : 1)
    Explanation : Venture forth – Leave somewhere safe or comfortable.

  7. Guests have to _____________the hotel before midday
    1) Chew out
    2) check out of
    3) Check over
    4) check out of with
    5) No correction required.
    Answer : 2)
    Explanation : Check out of – Settle up and pay before leaving a hotel.

  8. He’s always _____________me when I haven’t done anything wrong.
    1) getting on above
    2) getting on at
    3) getting on in
    4) getting on over
    5) No correction required.
    Answer : 2)
    Explanation : getting on at – Criticise unfairly.

  9. He was obsessed with computer games but the he _____________them.
    1) Grew in
    2) Grew together
    3) Grew out of
    4) Grew on
    5) No correction required.
    Answer : 3)
    Explanation : ‘grew out of’ is the correct use. “grew out of” means “Lose interest as you grow older or become more mature.”

  10. There aren’t enough jobs to _____________for the numbers of people graduating nowadays.
    1) Go after
    2) Go across
    3) Go about
    4) Go around
    5) No correction required.
    Answer : 4)
    Explanation : ‘Go around ’ is the correct use. “Go around ” means “Be or have enough of something.”