Current Affairs PDF Sales

English Questions – Idioms And Phrases set 23

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. She___________ a square of chocolate and gave it to her dog.
    1) Break out
    2) Broke off
    3) break up
    4) Break away
    5) No correction required.
    Answer : 1)
    Explanation : Break out – Start (war, conflict).

  2. He ___________ the room and switched the TV on.
    1) breezed into
    2)breezes within
    3)bricked in
    4)breezed through
    5) No correction required.
    Answer : 1)
    Explanation : Breeze into – Enter a place quickly

  3. The concert had to be ___________ because the singer went down with a bad case of flu.
    1)called to
    2)called of
    3)called In
    4) called off
    5) No correction required.
    Answer : 4)
    Explanation : Called off – Cancel.

  4. Trevor spent a long time looking at flats before he bought one, but eventually ___________ one near his work.
    1) decided of
    2) decided on
    3) decided up
    4) decided to
    5) No correction required.
    Answer : 2)
    Explanation : Decide on – Choose, select.

  5. The government is ___________ test on growing genetically modified crops.
    1) carry out
    2)carve out
    3)carry on with
    4)carry through
    5) No correction required.
    Answer : 1)
    Explanation : Carry forward – Make something progress.
    Carry out – Perform a task.

  6. After the shop closed, they have to ___________ before they can go home.
    1) Cast about of
    2) Cast around for
    3) cash up
    4) Cast aside
    5) No correction required.
    Answer : 3)
    Explanation : Cash up – Count all the money taken in a shop or business at the end of the day.

  7. Everyone else realised what was happening, but it took Henry ages to___________.
    1) Catch up with
    2) catch on
    3) Chalk out in
    4) Cater with for
    5) No correction required.
    Answer : 2)
    Explanation : Catch on – Finally understand what is going on.

  8. She was arrested in customs last night and has been___________ smuggling.
    1) charged on
    2) charged of
    3) charged on
    4) charged with
    5) No correction required.
    Answer : 4)
    Explanation : Charge with – Accuse somebody of a crime.

  9. The librarian is ___________about my overdue books.
    1) Chase up
    2) Chip away at
    3) Chill out
    4) Chew up
    5) No correction required.
    Answer : 1)
    Explanation : Chase up – Ensure that someone remembers to do something.

  10. I’ll ___________it for a day or two and let you know what I think.
    1) chew on
    2) Chew to
    3) chew down on
    4) chew off
    5) No correction required.
    Answer : 1)
    Explanation : Chew on – Thinks about something carefully before deciding.