Current Affairs PDF Sales

English Questions – Idioms And Phrases set 22

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. To carry with one
    1) Inviting troubles as a boy
    2) To satisfy
    3) To be murdered
    4) Sowing grains called oats when young
    Answer : 2)
    Explanation : To satisfy

  2. Neck or nothing
    1) With the use of everything
    2) Hilarious
    3) to chat
    4) Unmanageable
    Answer : 1)
    Explanation : With the use of everything

  3. A cat’s paw
    1) Playing your own trumpet to produce music
    2) Making too much noise
    3) to waste time
    4) To make somebody a tool
    Answer : 4)
    Explanation : To make somebody a tool

  4. To keep the ball rolling
    1) A blunt axe
    2) A sharp tongue
    3) at top speed
    4) To maintain progress
    Answer : 4)
    Explanation : To maintain progress

  5. On the wane
    1) Growing less
    2) A thing of little value
    3) An example to all
    4) An interesting biography
    Answer : 1)
    Explanation : Growing less

  6. In a delicate state
    1) To drink
    2) Reading carelessly
    3) Reading with anxiety
    4) Hanging in balance
    Answer : 4)
    Explanation : Hanging in balance

  7. Make too much of
    1) Find fault with a gift
    2) Overestimate
    3) To invite the devil
    4) To stand in the way of the devil
    Answer : 2)
    Explanation : Overestimate

  8. Give a wide berth
    1) Keep away from
    2) To have an excellent dish
    3) To eat a good pie
    4) Criticize a gift
    Answer : 1)
    Explanation : Keep away from

  9. Rest on my laurels
    1) To provide money even dishonestly
    2) To talk sensibly
    3) Be complacent
    4) To complement
    Answer : 3)
    Explanation : Be complacent

  10. Have a go
    1) make an attempt
    2) Stayed out
    3) In high spirits
    4) Enthusiastically
    Answer : 1)
    Explanation : make an attempt