Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. A big cheese
    1) a view from a very high place which allows you to see a large area
    2) an important or a powerful person in a group or family
    3) to be nosy and listen to other people’s private conversations.
    4) a story or an explanation which is obviously not true.
    Answer – 2)
    Explanation : an important or a powerful person in a group or family

  2. At the crack of the dawn
    1) someone in a group of people but not liked by them.
    2) a method which clearly proves something
    3) To use very obscene or blasphemous language
    4) very early in morning
    Answer – 3)
    Explanation : very early in morning

  3. A dead letter
    1) an argument or law not followed by anyone.
    2) u do something easily and without any preparation
    3) someone who gets early in the morning
    4) to be nosy and listen to other people’s private conversations.
    Answer – 1)
    Explanation : an argument or law not followed by anyone.

  4. At the eleventh hour
    1) a strange person
    2) be too late.
    3) an event done to warn someone
    4) one is very busy and have commitments
    Answer – 2)
    Explanation : be too late.

  5. A witch hunt
    1) to follow someone
    2) something of very high quality
    3) an attempt to find and punish those who have options that are believed to be dangerous
    4) a sudden change in circumstances
    Answer – 3)
    Explanation : an attempt to find and punish those who have options that are believed to be dangerous

  6. Afraid of one’s own shadow
    1) to make public something embarrassing that should be kept secret.
    2) everything is ready.
    3) to become easily frightened
    4) a person who is angry or upset about something.
    Answer – 3)
    Explanation : to become easily frightened

  7. An arm and a leg
    2) to appear suddenly without warning.
    2) a large amount of money
    3) to ask for too much.
    4) To be what one would expect to happen or expect somebody to do
    Answer – 2)
    Explanation : a large amount of money

  8. Asleep at the switch
    1) not to be alert on opportunity
    2) to be lost and bewildered
    3) to be always ready to serve
    4) at the lowest level
    Answer – 1)
    Explanation : not to be alert on opportunity

  9. A boon in disguise
    1) to keep at a distance
    2) in disorder
    3) a benefit in loss
    4) To show that he is no longer highly regarded
    Answer – 3)
    Explanation : a benefit in loss

  10. A bull in a China shop
    1) an important day
    2) pleasure for a short time
    3) an awkward person
    4) to steal from one’s employer
    Answer – 3)
    Explanation : an awkward person

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here