Current Affairs PDF Sales

English Questions : Idioms And Phrases set- 18

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Dashed off
    1) Wrote
    2) Have and effect on/upon
    3) Including something when you are calculating something or planning something
    4) Make possible
    Answer – 1)
    Explanation : Wrote

  2. Do away with
    1) Abolish, get rid of , eliminate
    2) Become shorter
    3) Progress very slowly
    4) Educate , train , etc, very badly
    Answer – 1)
    Explanation : Abolish, get rid of , eliminate

  3. Cut into
    1) Sell, finish
    2) Interfere
    3) Become gradually fainter till inaudible
    4) Die one by one
    Answer – 2)
    Explanation : Interfere

  4. Catch up
    1) Win
    2) Accept
    3) Overtake
    4) Get, obtain
    Answer – 3)
    Explanation : Overtake

  5. Blow up
    1) Request for
    2) Interrupt
    3) Explode , be destroyed by and explosion
    4) Manage successfully
    Answer – 3)
    Explanation : Explode , be destroyed by and explosion

  6. Explain away
    1) Attack violently
    2) Feel for
    3) Search with the hands
    4) Show why one should not be blamed for a fault , mistake etc.
    Answer – 4)
    Explanation : Show why one should not be blamed for a fault , mistake etc.

  7. Draw away
    1) Spend time in a lazy way
    2) Wish somebody/something good luck , success or happiness , by raising your glass and then drinking
    3) Think, talk or write about something for too long
    4) Start, open, begin to discuss or deal with some thing or sympathize with
    Answer – 1)
    Explanation : Spend time in a lazy way

  8. Get round
    1) Persuade somebody , make contact with
    2) Attacked
    3) Circulate, spread, gradually
    4) Pass through ,be approved , be passed
    Answer – 1)
    Explanation : Persuade somebody , make contact with

  9. Get along
    1) Manage
    2) Reach ,arrive
    3) Swallow
    4) Reach
    Answer – 1)
    Explanation : Manage

  10. Explain away
    1) Circulate, spread, gradually
    2) Search with the hands
    3) Attack violently
    4) Show why one should not be blamed for a fault , mistake etc.
    Answer – 4)
    Explanation : Show why one should not be blamed for a fault , mistake etc.