Current Affairs PDF Sales

English Questions : Idioms And Phrases set- 17

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. To snap one’s fingers
    1) Restless
    2) To give a challenge
    3) To be anxious
    4) An impractical plan
    Answer – 3)
    Explanation : To be anxious

  2. A chip off the old block 
    1) To captive tem unexpectedly
    2) To surrender or give up the contest
    3) To keep on talking
    4) Characteristics of one’s ancestors
    Answer – 4)
    Explanation : Characteristics of one’s ancestors

  3. To catch somebody on the hop to 
    1) To catch somebody of guard
    2) To reveal secret information
    3) To be afraid
    4) To send away
    Answer – 1)
    Explanation : To catch somebody of guard

  4. To save one’s face 
    1) To indulge in over-refined arguments
    2) A lover of woman company
    3) to evade disgrace
    4) Anything which eludes or deceives
    Answer – 3)
    Explanation : to evade disgrace

  5. To get into scrape
    1) To find oneself in an awkward predicament
    2) To lose one’s temper
    3) To initiate work in a movement
    4) To be perplexed
    Answer – 1) 
    Explanation : To find oneself in an awkward predicament

  6. Hush money 
    1) Bribe paid to secure silence
    2) A task difficult to perform
    3) To take aim at
    4) Everything without distinction
    Answer – 1)
    Explanation : Bribe paid to secure silence

  7. To disabuse one’s mind
    1) To take reckless risks
    2) To suffer humiliation
    3) To remove a misapprehension
    4) To have a slight encounter
    Answer – 3) 
    Explanation : To remove a misapprehension

  8. To pull one’s socks up
    1) To try hard
    2) Narrowly
    3) To be inconsistent
    4) To produce the proof of something
    Answer – 1) 
    Explanation : To try hard

  9. To beggars’ description
    1) To be furious
    2) To be offended
    3) A secret plan
    4) Beyond one’s power to describe adequately
    Answer – 4)
    Explanation : Beyond one’s power to describe adequately

  10. To draw the long bow 
    1) To make and exaggerated statement
    2) Upset one’s plan
    3) To come out successful
    4) To be actively engagedTo carry on a contest regardless of consequences
    Answer – 1)
    Explanation : To make and exaggerated statement