Current Affairs PDF Sales

English Questions : Idioms And Phrases set- 11

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Under the cloud
    1) To be secret
    2) Not feeling well
    3) In favor
    4) Illegal or criminal
    Answer – 4)
    Explanation : Illegal or criminal

  2. White elephant
    1) very helpfull
    2) less utility more expenditure
    3) very strong
    4) very large
    Answer – 2)
    Explanation : less utility more expenditure

  3. Red herring
    1) Something to make irritating
    2) Something to make helpful
    3) Something to make concentrate
    4) Something to distract attention
    Answer – 4)
    Explanation : Something to distract attention

  4. Weal and woe
    1) Joy and sorrow
    2) Calm and quiet
    3) Laugh and cry
    4) To be very quick
    Answer – 1)
    Explanation : Joy and sorrow

  5. Off the hook
    1) related to ships
    2) starting hating
    3) out of trouble
    4) related to aeroplane
    Answer – 3)
    Explanation : out of trouble

  6. Above board
    1) dishonest, illigal
    2) honest, legal
    3) concealment
    4) complete change of policy
    Answer – 2)
    Explanation : honest, legal

  7. Can of worms 
    1) more easy way
    2) most difficult issue
    3) very attractive
    4) very useful
    Answer – 2)
    Explanation : most difficult issue

  8. Got a load of
    1) to make loud
    2) hurry up
    3) pay attention
    4) to keep load
    Answer – 3)
    Explanation : pay attention

  9. Join the club
    1) to take revenge
    2) satisfy with others
    3) excited to invite
    4) sympathy to others
    Answer – 4)
    Explanation : sympathy to others

  10. Name will be mud
    1) good apriciation
    2) made celebrity
    3) bad reputation
    4) got award
    Answer – 3)
    Explanation : bad reputation