Current Affairs PDF Sales

English Questions – Idioms And Phrases set 26

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

Directions (1-10): In each of the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning. Choose the option which gives the correct meaning of the phrases.

  1. A rumour is GOING OVER involving the Attorney General.
    1) Gnawed in
    2) go about
    3) Gone across
    4) Gnaw away at
    5) No correction required.
    Answer : 2)
    Go about – Circulate.

  2. If the decision GOES UNDER me, I’ll go bankrupt.
    1) go with it
    2) go forth
    3) go against
    4) go for this
    5) No correction required.
    Answer : 3)
    Go against – Lose a decision or a verdict of a court.

  3. I plan to GO ALONG WITHIN them as far as Los Angeles.
    1) go round
    2) go along with
    3) go over
    4) go over to
    5) No correction required.
    Answer : 2)
    Go along with – Accompany.

  4. She HAMMERED AWAY ON her PC all night and finished the project.
    1) Hammer away in
    2) Hammer away for
    3) Hammer away of
    4) hammered away at
    5) No correction required.
    Answer : 4)
    Hammer away at – Work relentlessly.

  5. The jewellery has been HANDED DOWN in my family for generations.
    1) hand of
    2) hand in
    3) hand on
    4) hand out
    5) No correction required.
    Answer : 5)
    No correction required.

  6. It took me ages to HUNT IN the photos.
    1) hunt on
    2) hush around
    3) hunt for
    4) hunt out
    5) No correction required.
    Answer : 4)
    Hunt out – Search until you find something.

  7. After winning, she CASHED ON her chips.
    1) cashed of
    2) Cast around for
    3) cashed out
    4) Cast aside
    5) No correction required.
    Answer : 3)
    Cash out – Exchange something for money, collect winnings.

  8. They CAST OF any semblance of politeness and attacked us viciously.
    1) Catch up with
    2) cast off
    3) Chalk out in
    4) cast for
    5) No correction required.
    Answer : 2)
    Cast off – Dispose, get rid of.

  9. My neighbours KEPT me DOWN till after 4 am with their loud music last night.
    1) kept away
    2) keened at
    3) kept up
    4) keep around
    5) No correction required.
    Answer : 3)
    Kept up – Not let someone go to bed.

  10. Learning a language is difficult, but if you KEEP UP IN it, you’ll succeed in the
    end.

    1) keep up at
    2) kicked of
    3) kicked away
    4) kicked in
    5) No correction required.
    Answer : 1)
    Keep up at – Continue, not quit.