Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

Directions (1-10): In each of the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning. Choose the option which gives the correct meaning of the phrases.

  1. To take people by storm
    1) To find oneself in an awkward predicament
    2) To lose one’s temper
    3) To initiate work in a movement
    4) To captive tem unexpectedly
    5) To be perplexed
    Answer : 4)
    Explanation : To captive tem unexpectedly

  2. To spell the beans
    1) To reveal secret information
    2) Bribe paid to secure silence
    3) A task difficult to perform
    4) To take aim at
    5) Everything without distinction
    Answer : 1)
    Explanation : To reveal secret information

  3. To bring one’s egg to a bad market
    1) To take reckless risks
    2) To remove a misapprehension
    3) To fail in one’s plan because one goes to the wrong people for help
    4) To suffer humiliation
    5) Absence without permission
    Answer : 3)
    Explanation : To fail in one’s plan because one goes to the wrong people for help

  4. To get cold feet
    1) To have a slight encounter
    2) To try hard
    3) Narrowly
    4) To be afraid
    5) To be inconsistent
    Answer : 4)
    Explanation : To be afraid

  5. To take a leap in the dark
    1) To produce the proof of something
    2) To do a hazardous thing without any idea of the result
    3) Beyond one’s power to describe adequately
    4) To busy oneself in a way which cannot lead to any profitable result
    5) To be furious
    Answer : 2)
    Explanation : To do a hazardous thing without any idea of the result

  6. Will o’ the wisp
    1) To be offended
    2) A secret plan
    3) Anything which eludes or deceives
    4) To make and exaggerated statement
    5) To carry on a contest regardless of consequences
    Answer : 3)
    Explanation : Anything which eludes or deceives

  7. To give get/give the bird
    1) Upset one’s plan
    2) To come out successful
    3) To be actively engaged
    4) To agree
    5) To send away
    Answer : 5)
    Explanation : To send away

  8. To be at daggers drawn
    1) prejudice
    2) To find fault with
    3) To revive a quarrel which was almost forgotten
    4) To be bitter enemy
    5) To live in great comfort and luxury
    Answer : 4)
    Explanation : To be bitter enemy

  9. To save one’s face
    1) Allowance made to a lady for her expenses
    2) Begin to talk in plain, straight forward terms
    3) to evade disgrace
    4) Neat and clean
    5) To anticipate another and to gain advantage over him
    Answer : 3)
    Explanation : to evade disgrace

  10. To spilt hours
    1) To do unnecessary things
    2) To pass the crisis
    3) Ransom to an enemy
    4) To guess right
    5) To indulge in over-refined arguments
    Answer : 5)
    Explanation : To indulge in over-refined arguments