Current Affairs PDF Sales

English Questions : Idioms And Phrases set- 10

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Buckle down
    1. Doing some hard work with determination and full attention.
    2. Small but good start with a possibility for a bright future.
    3. Being successful.
    4. Something that is immediately successful.
    Answer – 1.
    Explanation: Doing some hard work with determination and full attention.
    Ex – Getting through the exam for civil services is possible when you have buckled down yourself.

  2. Sink your teeth into
    1. Succeeding in your enterprise.
    2. Getting comparably less successful than before.
    3. doing something with a lot of energy and enthusiasm.
    4. Something that ends before getting a result.
    Answer – 3.
    Explanation: doing something with a lot of energy and enthusiasm.
    Ex– Marie joined the badminton coaching classes. She sank her teeth into the practice sessions.

  3. Throw down the gauntlet
    1. stop working
    2. for want of time
    3. start working
    4. accept defeat
    Answer – 3.
    Explanation: Start working

  4. To cut the Gordian Knot
    1. To perform a difficult task
    2. to act unreliably
    3. to avoid difficulties
    4. to cut a lot of threads
    Answer – 1.
    Explanation: -To perform a difficult task

  5. In the nick of time
    1. at the exact time
    2. in advance
    3. to late
    4. long before time
    Answer – 1.
    Explanation: at the exact time

  6. Apple-pie order
    1. A sweet manner
    2. bring out the secret
    3. break the stick
    4. extreme neatness
    Answer – 4.
    Explanation: extreme neatness

  7. To eat humble pie
    1. to apologize
    2. to request
    3. to show kindness
    4. show weakness
    Answer – 1.
    Explanation: to apologize

  8. Draw a blank
    1. elicit no response; be unsuccessful.
    2. Refers to an extremely proud person.
    3. View an unpleasant situation in a positive light.
    4. Accepting something humiliating or embarrassing.
    Answer – 1.
    Explanation: elicit no response; be unsuccessful.

  9. Under the aegis of
    1. under pressure of
    2. with the support of
    3. under the shelter of a tree
    4. to take advantage of
    Answer – 2.
    Explanation: with the support of

  10. Not let grass grow under feet
    1. Don’t delay in getting something done.
    2. Works very well or has the desired effect.
    3. People or things which are no longer useful or necessary.
    4. Works very well or has the desired effect.
    Answer – 1.
    Explanation: Don’t delay in getting something done.
    Ex – As soon as he finished all the registration formalities, he put the house on sale. He doesn’t let the grass grow under his feet.