Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample insentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Since the process of federalisation and regionalisation of the polity deepened in the 1990s, Assembly election results have been_________more often by regional issues than by national political variables.
    1) consonanted
    2) analogous
    3) cognates
    4) determined
    5) coextensive
    Answer – 4)
    Explanation : determined

  2. A_________of the election schedule is the Union budget, advanced to February 1 from the traditional February 28 presentation.
    1) pontoon

    2) underfoot

    3) sidelight
    4) gangplank
    5) scaffold

    Answer – 3)
    Explanation : sidelight

  3. The Election Commission is still to rule on the Opposition demand that the Budget be_________after the polling.
    1) secreted
    2) protected
    3) unveiled
    4) concealed
    5) guarded
    Answer – 3)
    Explanation : unveiled

  4. Her strategy will face a test, as the earlier phases of the State elections are in western U.P. that saw stark communal___________in 2014 in the wake of the Muzaffarnagar violence.
    1) caesura
    2) polarisation
    3) interlude
    4) standstill
    5)  lacuna
    Answer – 2)
    Explanation : polarisation

  5. Fake news — the_________creation of factually incorrect content to mislead people for some gain — is becoming an increasingly serious problem.
    1) cessation
    2) deliberate
    3) hiatus
    4) deadlock
    5) respite
    Answer – 2)
    Explanation : deliberate

  6. Everyone with an Internet connection and a social media presence is now a_________generator.
    1) content
    2) issue
    3) proceed
    4) topic
    5) privilege
    Answer – 1)
    Explanation : content

  7. A recent study from the Pew Research Center found that approximately two-thirds of Americans felt ‘fake news’ had caused a “great deal of__________” over current affairs.
    1) layoff
    2) confusion
    3) hitch
    4) interregnum
    5) stopover
    Answer – 2)
    Explanation : confusion

  8. The__________of fake stories during the U.S. presidential elections has raised concerns about their impact on election results.
    1) letup
    2) deficiency
    3) inadequacy
    4) intermission
    5) abundance
    Answer – 5)
    Explanation : abundance

  9. The danger is that instruments to identify fake news could become__________on opinion and speech.
    1) dearth
    2) abeyance
    3) muzzles
    4) recess
    5) gridlocks
    Answer – 3)
    Explanation : muzzles

  10. Social media and news organisations can regulate themselves at different levels, most importantly through_________internal editorial and advertising standards.
    1) letup
    2) hesitancy
    3) interim
    4) interruption
    5) rigorous
    Answer – 5)
    Explanation : rigorous