Current Affairs PDF Sales

English Questions: Fill in the Blanks Set – 65

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample insentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The CBI claims that ACM Tyagi “entered into criminal conspiracy with other accused persons and in 2005” to change the service ceiling of VVIP helicopters from 6,000 m to 4,500 m, to make AgustaWestland eligible to participate in the_________.
    1) brawny
    2) cohesive
    3) rugged
    4) sinewy
    5) tender
    Answer – 5)
    Explanation : tender

  2. After the allegations first emerged in Italy, an embattled UPA government had moved_________to order an investigation in February 2013.
    1) cascade
    2) drain
    3) spew
    4) swiftly
    5) inundate
    Answer – 4) 
    Explanation : swiftly

  3. On April 8, 2016, the Milan Court of Appeal__________the order, and sentenced Mr. Orsi to about four years in jail.
    1) proceed
    2) straight
    3) overturned
    4) ordered
    5) organized
    Answer – 3) 
    Explanation : overturned

  4. Two decades later the case was formally closed by the CBI, saying no_________ evidence was available.
    1) intangible
    2) concrete
    3) abstract
    4) ideal
    5)  immaterial
    Answer – 2)
    Explanation : concrete

  5. With extensive use of RTI, he__________the charge, and seven years later the CBI told a Delhi court it couldn’t find any evidence.
    1) stillness
    2) tranquility
    3) contested
    4) agreement
    5) calm
    Answer – 3)
    Explanation : contested

  6. This is not to suggest that defence deals are all clean. In this case, the Indian hand in the deal has been__________by an Italian court.
    1) contradicted
    2) disclaim
    3) disallow
    4) corroborated
    5) refute
    Answer – 4) 
    Explanation : corroborated

  7. Defence deal investigations have a habit of getting complicated by the difficulties in securing the kind of evidence that is required to secure firm_________.
    1) grimace

    2) frontispiece

    3) convictions
    4) obverse
    5) disguise

    Answer – 3)
    Explanation : convictions

  8. Syrian government troops have captured almost 85 per cent of the eastern part of the city which fell into_________hands in 2012 in one of the early setbacks to the regime of President Bashar al-Assad in the civil war.
    1) complaisant
    2) rebel
    3) compliant
    4) opeque
    5) obedient
    Answer – 2)
    Explanation : rebel

  9. The regime will now have direct control over all the major cities and population centres in Syria, while for the army, which was on the_________of collapse a year ago before the Russian intervention, the victory is certainly a morale booster.
    1) center
    2) interior
    3) middle
    4) brink
    5) blink
    Answer – 4)
    Explanation : brink

  10. The rebels accuse the regime of indiscriminate bombing and killing civilians, while the government says it had no option but to move in as the city was controlled by “terrorists”. Both are_________true.
    1) partially
    2) generally
    3) completely
    4) wholesome
    5) initially
    Answer – 1) 
    Explanation : partially